c

Skanska yksi Nordic Built Charterin allekirjoittajista

Lehdistötiedotteet 9.10.2012 14.45 CET

Nordic Built on pohjoismainen hanke, jonka tavoitteena on nopeuttaa ympäristötehokkaiden rakentamisratkaisujen kehitystä. Skanska allekirjoitti hankkeen peruskirjan Kööpenhaminassa elokuussa. Suomen allekirjoitustilaisuus järjestettiin 9.10. Finnbuild-messujen yhteydessä.

Hanke osoittaa, että alan tahtotilana on löytää ja kehittää yhteisvoimin ympäristötehokkaita ratkaisuja rakentamiseen. Nordic Built Charterin allekirjoittaneet yritykset sitoutuvat toteuttamaan sen kymmentä periaatetta strategiassaan ja toiminnassaan sekä ottamaan tarvittavia askeleita luodakseen kilpailukykyisiä ratkaisuja kestävään rakentamiseen.

”Yhdistämällä vahvuuksiamme voimme tehdä Pohjoismaista maailman johtavan alueen mitä tulee ympäristötehokkaaseen rakentamiseen. Skanskan tavoitteena on olla johtava ympäristötehokas projektikehittäjä ja rakentaja, ja hanke on linjassa tämän tavoitteen kanssa. Hanke on tärkeä väline paitsi teollisuudenalamme kehittämiseen, mutta myös pyrkimyksiemme ja osaamisemme esittelemiseen muulle maailmalle”, sanoo Skanska AB:n Green Business Officer Staffan Haglind.

Nordic Built toteutetaan vuosina 2012–2014. Hankkeen rahoittajana toimii Pohjoismaiden ministerineuvosto ja Nordic Innovation, joka myös ylläpitää hankkeeseen liittyvää toimintaa. Nordic Innovation on Pohjoismaiden ministerineuvoston yhteistyöorganisaatioihin kuuluva toimija, joka pyrkii edistämään rajat ylittävää kaupankäyntiä ja innovaatioita.

Lataa tiedostoja