c

Skanskalle U.S. Green Building Councilin Johtajuuspalkinto 2010

Lehdistötiedotteet 30.11.2010 0.00 CET

Skanskalle on myönnetty U.S. Green Building Council -yhteisön vuoden 2010 johtajuuspalkinto tunnustuksena yrityksen visiosta, johtamistavasta ja sitoutumisesta ympäristövastuullisten rakennusprojektien suunnitteluun ja toteuttamiseen. Riippumaton ympäristöorganisaatio U.S. Green Building Council (USGBC) antaa vuosittain tunnustusta yksittäisille henkilöille tai organisaatioille, jotka toimivat aktiivisesti ympäristötehokkaan suunnittelun ja rakentamisen puolesta. Skanska saa palkinnon luokassa Johtajuus yksityisellä sektorilla.

”Skanska on erinomainen esimerkki maailmanlaajuisesta yrityksestä, joka on uudistanut menestyksekkäästi liiketoimintamallinsa ja ottanut ympäristöasiat osaksi liiketoimintatavoitteitaan ilman, että kansainvälinen menestys olisi siitä kärsinyt", sanoo USGBC:n toimitusjohtaja ja perustaja Rick Redrizzi. ”Skanska USA:lla on lukuisia LEED-sertifioituja ja rekisteröityjä projekteja kaikkialla maailmassa. Näin se auttaa osaltaan muuttamaan rakennettua ympäristöä.”

”On suuri kunnia saada tämä arvostettu palkinto. Skanska on ylpeä työstään ympäristön hyväksi. Yrityksenä sitoudumme viemään ympäristövastuullisen rakentamisen kokonaan uudelle tasolle lisäämällä ympäristötehokkaiden ja LEED-sertifioitujen projektien määrää Yhdysvalloissa, Pohjoismaissa, Britanniassa ja Euroopassa niin uudis- kuin korjausrakentamisessakin”, sanoo Skanskan toimitusjohtaja Johan Karlström. ”Tiedämme, että tämä on hyvää liiketoimintaa meille ja asiakkaillemme, tulevista sukupolvista puhumattakaan.”

Skanska on toteuttanut suuren määrän LEED-sertifioituja projekteja. Kaikkien yrityksen omien kaupallisten kehitysprojektien on saavutettava vähintään LEED Gold -sertifiointi. Skanska myös käynnistää ja toteuttaa ympäristötehokkaita korjausrakennusprojekteja, joista on esimerkkinä yrityksen Yhdysvaltain toimisto Empire State Buildingissä. Maailmanlaajuisesti Skanskalla on palveluksessaan noin 500 LEED-järjestelmään perehtynyttä asiantuntijaa.

Skanska on mainittu Fortune 500 -listalla yhtenä maailman johtavista projektikehitys- ja rakennuspalveluja tarjoavista yrityksistä. Skanska on jäsenenä YK:n Global Compact -hankkeessa, jonka tarkoituksena on edistää ympäristöosaamista. WBCSD-järjestön (World Business Council for Sustainable Development) jäsenenä Skanska oli mukana laatimassa ja allekirjoittamassa Kööpenhaminan julkilausumaa ennen vuoden 2009 ilmastokokousta.

Vuonna 2000 Skanska oli ensimmäinen kansainvälinen rakennusyritys, joka sai ISO 14001 -ympäristösertifioinnin. Useiden vuosien ajan Skanskaa on pidetty yhtenä johtavista ympäristötehokkaan rakentamisen yrityksistä Yhdysvalloissa ja tänä vuonna se nimettiin myös Britannian ympäristöystävällisimmäksi yritykseksi.

U.S. Green Building Council -yhteisön vuoden 2010 johtajuuspalkinto luovuttiin USGBC:n Greenbuild-konferenssissa Chicagossa 17.-19.11.2010.