c

Manskun Rastista Vuoden Työmaa 2011

Lehdistötiedotteet 8.12.2011 7.00 CET

Rakennuslehden kutsuma raati on valinnut Skanskan urakoiman Manskun Rastin Vuoden Työmaaksi 2011. Manskun Rasti on Helsingin Ruskeasuolle nouseva neljän toimistorakennuksen kokonaisuus.

Rakennuslehden mukaan Manskun Rastin työmaan valtteja olivat tietomallinnuksen käyttö tuotannon työkaluna, työturvallisuuteen panostaminen sekä esivalmisteiden pitkälle kehitetty käyttö talotekniikassa.

Raadin mukaan Manskun Rasti veti pisimmän korren kilpailussa esimerkiksi työturvallisuuden saralla. Jopa kaikki työmaan vierailijatkin perehdytetään työturvallisuuteen suomeksi ja englanniksi laadittujen videoiden avulla sekä varustetaan asianmukaisin suojavälinein. Tuotannonsuunnittelun puitteissa työturvallisuutta edistäviä innovaatioita oli esimerkiksi Skanskan pääkonttorin keskusaulan, Atriumin 42 tonnin painoisen katon varustelu maan tasalla ja nosto paikalleen täysin valmiina. Näin vältettiin monia työvaiheita, joissa työntekijät olisivat muuten joutuneet työskentelemään vaarallisen korkealla.

Aluejohtaja Jarkko Muurimäki Skanska Talonrakennus Oy:stä kertoo, että Manskun Rastilla on onnistuttu loistavasti niin työmaan perusasioissa kuin innovaatioiden kehittämisessäkin. ”Työmaa on edennyt koko ajan taloudellisen ja ajallisen tavoitteen mukaisesti, ja työmaalla vallinnut hyvä ilmapiiri sekä selkeä työnjako helpottavat työntekoa.” Erityiskiitosta Muurimäki antaa työmaan vastaavalle mestarille Pentti Holmille, jolle Manskun Rasti on jo kolmas Vuoden Työmaa. ”Olemme tehneet asioita uudella tavalla tällä työmaalla. Voitto osoittaa, että olemme panostaneet oikeisiin asioihin,” Holm toteaa.

Innovaatiotyöstä Muurimäki nostaa esille ennen kaikkea Suomen kattavimman tietomallinnuksen hyödyntämisen. Manskun Rasti valittiinkin vuoden parhaaksi suomalaiseksi tietomallinnuskohteeksi vuoden 2011 Tekla BIM Awards -kilpailussa.

Tulosyksikön johtaja Jussi Ranne Skanska Talonrakennus Oy:stä korostaa, että saavutuksen taustalla ovat ennen kaikkea työmaan henkilöstö. ”Manskun Rastia on ollut tekemässä aivan loistava tiimi. Tiimin jäsenet ovat osaavia, motivoituneita sekä työhönsä sitoutuneita, muuten tätä meriittiä ei olisi saavutettu,” Ranne kertoo.

Mannerheimintien ja Hakamäentien risteykseen nouseva Manskun Rasti koostuu neljästä toimistotalosta, joista ensimmäiseen muuttaa Skanskan Suomen pääkonttori. Kohteen rakennuttaja on Skanska Commercial Development Finland. Urakan ensimmäinen vaihe valmistuu ensi vuonna käsittäen kaksi 8-kerroksista toimistorakennusta. Toimistorakennuksien kokonaislaajuus on yhteensä 33 000 kerrosneliömetriä.

”Hankkeen kehittäjänä ja sijoittajana olemme erittäin iloisia siitä, että rakentajan panostus prosessien kehittämiseen saa tunnustusta,” Skanska Commercial Development Finlandin toimitusjohtaja Jukka Pitkänen sanoo. ”Yksi yhteisistä tavoitteistamme on myös saada Manskun Rastille platinatason LEED®-ympäristösertifikaatti,” Pitkänen jatkaa.

Rakennuslehti on valinnut vuoden parhaan työmaan vuodesta 1986 saakka. Vuosi 2011 on siis kilpailun 25. juhlavuosi. Manskun Rasti toi Skanskalle jo kahdeksannen voiton kilpailussa.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä: Jarkko Muurimäki, Toimialajohtaja