c

Skanska palkittiin esimerkillisenä oppisopimuskouluttajana

Lehdistötiedotteet 5.5.2010 0.00 CET

Helsingin oppisopimustoimisto palkitsi Skanska Talonrakennuksen esimerkillisenä oppisopimuskouluttajana. Palkinto luovutettiin 4.5.2010 Finlandia-talolla.

Palkitseminen liittyy oppisopimusviikkoon, jonka Helsingin, Itä-Uudenmaan, Keski-Uudenmaan ja Espoon oppisopimustoimistot järjestävät metropolialueella 3.5. – 7.5.2010. Viikon aikana esitellään oppisopimuskoulutusta.

Skanskan ensimmäinen oppisopimusryhmä aloitti vuonna 2006, ja nyt on Helsingissä opiskelemassa jo neljäs ryhmä. Koulutusta on järjestetty myös Tampereella, Jyväskylässä, Kuopiossa ja Mikkelissä. Opiskelijat suorittavat rakennusalan perustutkinnon. Myös Infrassa on opiskellut yksi ryhmä. Tutkinnon suorittajia on jo yli sata henkilöä, ja suurin osa heistä työskentelee Skansakssa. Vuonna 2011 alkaa Skanskassa maahanmuuttajien oppisopimusryhmän koulutus.

Oppisopimuskoulutuksena toteutetaan Skanskassa myös muuntokoulutusta työntekijästä työnjohtajaksi sekä hankkinan täydennyskouluts OSTAVA.

”Skanskalla on erinomaiset kokemukset oppisopimuskoulutuksesta, ja aiomme jatkaa käytäntöä”, sanoo johtaja Tuomas Särkilahti Skanskasta. ”Tämä on Skanskalle hyvä tapa rekrytoida uusia työntekijöitä ja kouluttaa meillä jo työskenteleviä rakentajia. Oman pysyvän ja pystyvän työvoiman kanssa meidän on helpompi työskennellä niin, että toiminnassamme toteutuvat meille tärkeät asiat, esimerkiksi työturvallisuus ja eettisen ohjeiston noudattaminen. Oman väen kanssa on myös paremmat mahdollisuudet kehittää työn tuottavuutta.”