c

Skanska rakentaa kauppakeskuksen ja uusia asuntoja Vantaan Martinlaaksoon

Lehdistötiedotteet 19.5.2010 0.00 CET

Skanska rakentaa kauppakeskuksen Vantaan Martinlaaksoon Citycon Oyj:lle. Urakkasumma on noin 18,3 miljoonaa euroa. Kauppakeskuksen yläpuolelle Skanska rakentaa asuntoja.

Uusi kauppakeskus sijoittuu Martinlaakson keskeisimmälle paikalle, rautatie- ja linja-autoasemien välittömään läheisyyteen. Ennen rakennustöiden aloittamista tontilta puretaan vanha ostoskeskusrakennus.

Tulevan 14-kerroksisen rakennuksen kahteen ensimmäiseen kerrokseen tulee liiketilaa noin 7300 neliömetriä. Kauppakeskukseen tulee päivittäistavarakauppaa ja muun muassa apteekki, pankkipalvelut ja lounas-kahvilaravintoloita. Kellarikerrokseen rakennetaan parkkihalli 475 autolle.

"Skanska Kodit aikoo rakentaa kauppakeskuksen yläpuolelle 67 vaapaarahoitteista omistusasuntoa. Sujuvat julkiset kulkuyhteydet ovat monelle yhä tärkeämpi asuinpaikan valintakriteeri. Skanska Kodit tuo syksyllä ennakkomarkkinointiin nämä uudet asunnot, jotka sijaitsevat erittäin keskeisellä paikalla hyvien paveluiden ja kulkuyhteyksien äärellä", kertoo Skanska Kotien myyntijohtaja Markku Koivu. Rakennustyöt käynnistyvät vanhan rakennuksen purkutöillä toukokuussa, ja rakentaminen alkaa kesäkuussa 2010. Martinlaakson uusi kauppakeskus avataan syyskuussa 2011.

Vantaan Martinlaakso on vireä ja kasvava lähiö pääkaupunkiseudulla, vain 20 minuutin junamatkan päässä Helsingin keskustasta. Uudelle kauppakeskukselle on selkeä kysyntä. ”Purettava vanha ostoskeskus on sekä rakennusteknisesti että kaupallisesti vanhentunut. Uusi kauppakeskus parantaa ja laventaa selvästi Martinlaakson kaupallista tarjontaa sekä kasvattaa Cityconin markkina-osuutta”, Cityconin kiinteistökehitysjohtaja Jukka Posti sanoo.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä: Tuomas Särkilahti, Toimitusjohtaja
Ota yhteyttä: Vesa Tähti, Projektijohtaja