c

Koululaiset tutustuvat rakennusalaan Skanskan työmaalla Tampereen Ratinanrannassa

Lehdistötiedotteet 18.5.2010 0.00 CET

Kaikkiaan 45 tamperelaista yläasteen oppilasta tutustuu rakennustyömaan toimintaan As Oy Tampereen Ratinanrannan Tyrskyttären työmaalla tiistaina 18.5. Vierailu on osa 90 vuotta täyttävän Rakennusteollisuus RT ry:n juhlavuoden ohjelmaa. Vuoden aikana RT jäsenyrityksineen järjestää tapahtumia Avoimet Portit -teemalla, jossa nuoria kutsutaan tutustumaan rakentamisen ammatteihin rakennustyömailla ja tehtaissa.

Tämän ja ensi viikon aikana koululaisia vierailee sankoin joukoin rakennustyömailla ja rakennustuoteteollisuuden tuotantolaitoksissa eri puolilla maata. Lähes tuhat 6.– 9. luokkien koululaista käy tutustumassa rakennusalan ammatteihin ja oppimassa miten oikeasti rakennetaan.

Kohteissa koululaisille järjestetään ohjelmaa ja kilpailuja, ja kerrotaan rakennusalan ammateista. Rakentaminen tulee tulevaisuudessa työllistämään hyvin osaavia nuoria. Ensitietojen mukaan nuoret ovat tänäkin keväänä hakeneet vilkkaasti yhteishaussa alan koulutuspaikkoja. Rakentaminen on nuorten suosiossa, sillä työssä näkee oman kättensä jäljen, työssä oppii ja kehittyy ja jatkokouluttautumiselle on paljon mahdollisuuksia.

Tampereen tutustumiskohde on viisikerroksinen Ratinanrannan Tyrskytär, johon rakennettavat 28 asuntoa valmistuvat alkuvuodesta 2011. Tänä keväänä aloitettiin myös As Oy Myrskyttären rakentaminen viereiselle tontille. Tyrskytär ja Myrskytär ovat osa yhtenäistä neljän talon pihapiiriä, joka avautuu Pyhäjärvelle ja sitä reunustavalle rantapromenadille. Skanskan ja Arkkitehtiryhmä A6 Oy:n suunnittelema kortteli on Ratinanrannan tonttikilpailun voittaja.