c

Skanska sai tunnustuksen Suomen Laatupalkinto -kilpailussa ensimmäisenä rakennusalan yrityksenä

Lehdistötiedotteet 11.11.2005 8.12 CET

Laatukeskus on myöntänyt Skanska Talonrakennus Oy:n Etelä-Suomen Toimitilarakentamisen yksikölle Tarja Halonen ojensi tunnustuksen torstai-iltana 10.11.2005 Finlandia-talolla pidetyssä juhlatilaisuudessa. Kyseessä on ensimmäinen tunnustus rakennusalan yritykselle Suomen Laatupalkinto -kilpailussa.

– Skanskan saama erinomaisen laadun tunnustus on tärkeä asia koko rakennusalalle ja varmasti murtaa iskostuneita käsityksiä alastamme. Rakennusala on monipuolista osaamista ja ammattitaitoa vaativa ala. Olemme suunnitelmallisesti panostaneet toimintamme ja henkilöstömme kehittämiseen sekä laajan yhteistyöverkostomme toimivuuteen. Tämä kaikki heijastuu myös hyvänä taloudellisena tuloksena, kommentoi Toimitilarakentamisen aluejohtaja Jalo Takala.

Kilpailun arviointiraportissa mainitaan Skanskan vahvuudeksi mm. konseptoidut palvelut. Myös organisaation asiakaslähtöinen rakenne ja asiakkaan tarpeisiin perustuvat toimintajärjestelmän prosessit saivat arvioijilta kiitosta. Työturvallisuus on nostettu erityishuomion kohteeksi. Tavoitteena on nolla tapaturmaa joka työmaalla.

Perustamisestaan saakka Skanskalla on ollut laatujärjestelmä, jota on kehitetty vuosien varrella nykyisin käytössä olevaksi sähköiseksi ja prosessipohjaiseksi toimintajärjestelmäksi. Skanska olikin Suomessa ensimmäinen rakennusalan yritys, jolla on kolmen sertifikaatin toimintajärjestelmä kattaen laatu-, ympäristö- sekä työterveys- ja työturvallisuusasiat. Onnistuneesta toiminnasta on osoituksena myös, että Toimitilarakentamisen yksikkö on voittanut Rakennuslehden Vuoden Työmaa -kilpailun peräti kolme kertaa.

Skanskan Etelä-Suomen Toimitilarakentamisen yksikön toiminta kattaa uudis- ja korjausrakentamisen projektikehitys- ja rakennuspalvelut.

Skanska on yksi maailman johtavista rakennusyrityksistä, jonka toimialaan kuuluvat rakentaminen, toimitilojen ja asuntojen projektikehitys sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Skanska kehittää innovatiivisia ratkaisuja toimimalla tiiviissä yhteistyössä asiakkaidensa kanssa ja yhdistämällä maailmanlaajuisen kokemuksen paikalliseen osaamiseen. Skanskan palveluksessa on 53.000 henkilöä valituilla kotimarkkina-alueilla Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Latinalaisessa Amerikassa. Vuoden 2004 liikevaihto oli 13,3 miljardia euroa.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, Aluejohtaja Jalo Takala, puh. (09) 6152 2291, Contact (tavoitettavissa 14.11. alkaen) Tuotantojohtaja Jarkko Muurimäki, puh. (09) 6152 2314, 040 576 8950, Contact Laatupäällikkö Pontus Kihlman, puh. (09) 6152 2335, 040 571 5356, Contact

Laatukeskuksen tiedote