c

Arkkitehtitoimisto BST-Arkkitehdit Oy mukaan Härmälänrannan kaupunginosan suunnitteluun

Lehdistötiedotteet 8.3.2012 13.00 CET

Skanska Kodit on valinnut tamperelaisen arkkitehtitoimisto BST-Arkkitehdit Oy:n mukaan Härmälänrannan kaupunginosan suunnitteluun. BST-Arkkitehtien tehtävänä on alueen korttelitason luonnossuunnittelu ja ideointi yhdessä Skanskan ja alueen yleissuunnitelman laatineen Tengbom Arkitekter -toimiston kanssa.

"Tukholmalaisen arkkitehtitoimisto Tengbomin aluesuunnitelman pohjalta on innostavaa suunnitella juuri Härmälänrantaan sopivaa kaupunkirakennetta. Suunnittelun selkeä konseptointi ja asteittainen tarkentaminen antaa mahdollisuuden kehittää alueesta viihtyisä ja eloisa kaupunginosa. Uuden alueen identiteetin muodostumista edesauttavat alueelle jäävät vanhat tehdasrakennukset, viereiset rakennetut ja rakenteilla olevat uudisrakennukset sekä järven läheisyys rantapuistoineen", kertoo Petri Tavilampi, arkkitehti SAFA, BST-Arkkitehdeistä. BST-Arkkitehdit on mukana myös Tampereen Rasti-korttelin kehittämisessä yhteistyössä Skanskan kanssa.

Härmälänrannan uuden asuinalueen ensimmäisen vaiheen rakentaminen aloitettiin vuonna 2007. Nyt on suunnitteilla alueen kakkosvaihe, jonka toteutus ajoittuu vuosille 20142024. Tähän mennessä alueelle on valmistunut jo noin 400 uutta asuntoa.

"Kakkosvaiheen kaupunkisuunnittelu on käynnissä, ja teemme tiiviistä yhteistyössä Tampereen kaupungin ja Pirkkalan kunnan kanssa. Yhteisenä tahtotilana on ympäristövastuullisesti toteutettu viihtyisä ja omaleimainen uusi kaupunginosa Tampereelle. Härmälänrannan identiteetin punaisena lankana on yhtenäinen "läsnäolon kaupunki", jossa koti, vapaa-ajan mahdollisuudet ja palvelut yhdistyvät", kertoo Skanska Kotien aluejohtaja Toni Tuomola.

 Härmälänrannan asuinalue sijaitsee Tampereella Pyhäjärven etelärannalla Härmälän kaupunginosan naapurissa noin viiden kilometrin päässä Tampereen keskustasta. Pieni osa alueesta kuuluu Pirkkalan kunnan alueelle.