c

Skanska kehittää uutta kauppakeskusta Jyväskylän Seppälään

Lehdistötiedotteet 2.4.2007 15.22 CET

Skanska Talonrakennus Oy ja VR-Yhtymä Oy suunnittelevat Jyväskylän ydinkeskustan tuntumaan uutta kauppakeskusta Seppälän alueelle VR:n omistamalle tontille, jolla sijaitsee nykyään Transpoint Oy Ab:n terminaali.

Seppälän alueen tontti vapautuu vuoden 2007 aikana. Alueen asemakaavamuutoksen ennakoidaan valmistuvan vuonna 2008, ja tavoitteena on kauppakeskuksen avaaminen vuonna 2010. Skanska rakentaa Transpointille Palokärjen alueelle Jyväskylän maalaiskuntaan uuden terminaalin, johon Transpoint siirtyy kesällä.

Kauppakeskus tarjoaa uusia vaihtoehtoja vapaa-ajan, pukeutumisen, kodin ja ravintolapalveluiden alueilla. Keskukselle tulee kokoa noin 30 000 kerrosneliömetriä, mikä tekee siitä Jyväskylän suurimman yhtenäisissä tiloissa toimivan kauppakeskuksen. Parkkihalliin kaavaillaan noin 750–900 autopaikkaa.

Jyväskylän palvelutarjonta on nykyään jakaantunut useampiin eri keskuksiin: Jyväskylän ydinkeskustaan, Seppälään, Keljon alueelle ja maalaiskunnan puolella Palokkaan sekä Kirriin. Jyväskylässä ei kuitenkaan vielä ole kauppakeskusta, jossa on tarjolla monipuolinen valikoima liikkeitä ja palveluita ja jonka yhteydessä on suuri pysäköintitalo. Kokemukset muualta Suomesta ovat osoittaneet, että erityisesti perheet arvostavat asioinnin helppoutta ja viihtyisää palveluympäristöä, josta saa kaiken saman katon alta.

Seppälän alueen kaupallinen tarjonta on kehittynyt voimakkaasti, ja siellä onkin jo kaksi hypermarketia, joista uuden keskuksen naapurissa toimiva Prisma on selvästi suurin kaupan yksikkö koko Jyväskylän markkina-alueella.

Tulevasta kauppakeskuksesta halutaan saada aikaan myös merkittävä ja näyttävä rakennus, joka kohentaa alueen arvostusta ja viitoittaa tietä tulevalle rakentamiselle alueella. Kohteen arkkitehdiksi valitun, kansainvälisestikin palkitun Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki Oy:n tavoitteena on synnyttää ennennäkemättömiä ratkaisuja kauppakeskuksen suunnitteluun.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2006 oli 1,01 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 3500.

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Skanska kehittää innovatiivisia ratkaisuja toimimalla tiiviissä yhteistyössä asiakkaidensa kanssa ja yhdistämällä maailmanlaajuisen kokemuksen paikalliseen osaamiseen. Skanskan palveluksessa on 56000 henkilöä valituilla kotimarkkina-alueilla Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Latinalaisessa Amerikassa. Vuoden 2006 liikevaihto oli 13,6 miljardia euroa.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy markkinointipäällikkö Aimo Salmi, puh. 040 561 4417 Contact

Skanska Oy tiedottaja Liisa Salmela, puh. 050 374 3070 Contact