c

Oulun Uudessa Alppilassa nousevat harjaan ensimmäiset kohteet

Lehdistötiedotteet 23.8.2007 10.23 CET

"Oulun Uuden Alppilan rakentaminen on edennyt vauhdikkaasti, ja ensimmäisessä korttelissa vietetään 24.8. As. Oy Oulun Alppihovin ja TA-Asumisoikeus Oy Betonimiehenkatu 1:n harjannostajaisia. Kahden seuraavan kohteen, Alppikartanon ja Alppilinnan, rakentaminen on juuri käynnistynyt. Yhteensä rakenteilla on nyt 231 asuntoa.

""Lähes kaikki ensimmäisten kohteiden asunnot on myyty. Uuden Alppilan suosio perustuu sen hyvään sijaintiin: vain vajaat kolme kilometriä keskustasta ja hyvät liikenneyhteydet esimerkiksi Oulun yliopistolle houkuttelevat monia"", kertoo aluejohtaja Mikko Herva Skanska Kodeista.

Alppilaan voi tutustua Skanskan Internet-sivuilla. Hyvin todentuntuisessa virtuaalimallissa voi katsella aluetta lintuperspektiivistä tai vaikkapa vertailla näkymiä asuntojen parvekkeilta. Lisäksi mallista voi tarkistaa esimerkiksi, missä ovat lähimmät ruokakaupat ja koulut.

Uuteen Alppilaan tulee kaiken kaikkiaan noin tuhat asuntoa seitsemään kortteliin. Talot ovat osaksi 8- ja osaksi 4-kerroksisia, joten ne eivät peitä toistensa näkymiä. Uutta Alppilaa halkoo viheralue. ""Alueen viime syyskuussa vahvistetussa kaavassa on pyritty kiinnittämään erityistä huomiota pihojen ja puistojen viihtyisyyteen"", sanoo Herva.

Nyt harjakorkeudessa olevat kohteet valmistuvat vuodenvaihteessa 2007–2008, seuraavat kesällä 2008. Ensi kesänä alkaa myös alueen viidennen ja kuudennen kohteen, Alppiruusun ja Alppikellon, rakentaminen.

Skanska on ollut mukana Oulun Uuden Alppilan suunnittelussa jo maanhankinnasta ja alueen kaavoittamisesta lähtien. Yhdessä Oulun kaupungin kanssa järjestettiin myös arkkitehtikilpailu alueen toteuttamisesta. Kilpailun voitti oululainen arkkitehtitoimisto Laatio Oy, jonka ehdotus on toiminut pohjana suunnittelulle. Uuden Alppilan virtuaalimalli löytyy tästä linkistä. Mallin lataamiseen tarvitaan TurnTool-selainlaajennus, jonka saa helposti linkistä Skanskan sivujen kautta.

As. Oy Oulun Alppihovin ja TA-Asumisoikeus Oy Betonimiehenkatu 1:n harjannostajaiset pidetään 24.8. klo 14–16 osoitteessa Kaarnatie 3. Paikalla on opasteet. Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen.

Skanska Kodit Oy on osa Skanskan pohjoismaista asuntoprojektikehitysyksikköä. Liiketoimintayksikköön kuuluvat yhtiöt Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Yhtiöt kehittävät, suunnittelevat ja rakennuttavat asunto- ja aluerakennushankkeita, ja tarjonta kattaa sekä kerrostalot, rivitalot että pientalot. Skanska Kodit Oy:n toiminta-alueet ovat Suomi ja Viro.

Lisätietoja:

Skanska Kodit Oy, aluejohtaja Contact

Skanska Oy, tiedottaja Contact

"