c

Peruskiven muuraus juhlisti Paasitornin kiinteistön kehittämishankkeen etenemistä

Lehdistötiedotteet 18.8.2010 0.00 CET

Keskiviikkona 18.8.2010 muurattiin juhlallisesti Paasitornin kiinteistön kehittämishankkeen peruskivi. Tilaisuutta kunnioittivat läsnäolollaan Tasavallan presidentti Tarja Halonen ja tohtori Pentti Arajärvi, Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen sekä joukko kutsuvieraita. Hankkeen valmistuessa syyskuussa 2011 kokouskeskuksena toimivan Paasitornin kokonaisuus täydentyy 170-huoneisella hotellilla, kokoustiloilla ja ravintolasalilla. Pääurakoitsijana toimii Skanska Talonrakennus Oy.

Paasitornin kiinteistön omistaa ja rakennuttajana toimii Helsingin Työväenyhdistys. Rakennuksen vanhin osa valmistui vuonna 1908 ja sen alkuperäisyyden aste on korkea. Tilat on entisöity perusteellisesti viimeisten 15 vuoden kuluessa. ”Osoituksena Paasitornin kulttuurihistoriallisesta ja rakennustaiteellisesta merkityksestä rakennustamme on juuri esitetty Unescon maailmanperintökohteeksi ”, HTY:n toimitusjohtaja Jorma Bergholm ylpeänä kertoo.

”Kiinteistön kehittämishankkeessa on painokkaasti otettu huomioon historiallisen arvorakennuksen asettamat vaatimukset”, Bergholm korostaa. Myös hankkeen pääsuunnittelija, arkkitehti Mikko Summanen kehittämishankkeen arkkitehtisuunnittelusta vastaavasta Arkkitehtitoimisto K2S Oy:stä painottaa rakennuksen ajallisen kerrostuneisuuden kunnioittamista. ”Samalla hanke edustaa oman aikamme rohkeaa ja kunnianhimoista suunnittelua ja laadukasta rakentamista. Yhdessä rakennuttajan ja kohteen pääurakoitsijana toimivan Skanskan kanssa meillä on mittavat rakennustaiteelliset tavoitteet.”

"Hanke on merkittävä ja rakennusteknisesti kiinnostava. Rakennustyö on vaativa, sillä se käsittää mittavan peruskorjauksen ja uudisrakentamista ahtaalla sisäpihalla", kertoo työpäällikkö Martti Savolainen Skanskasta.

Hankkeen valmistuessa syyskuussa 2011 Paasitorni on täyden palvelun kokouskeskus, jossa on yli 30 kokoustilaa, persoonallinen ja moni-ilmeinen hotelli Scandic Paasi sekä Ravintolakolmio -ryhmän neljä yksilöllistä ravintolaa. Asiakas löytää saman katon alta korkealuokkaiset kokoontumisen, majoittumisen ja ravintolapalveluiden vaihtoehdot. Scandicin toimitusjohtaja Aarne Hallama kertoo Scandic Paasista tulevan hotelliketjun uusi lippulaiva Helsinkiin. ”Uniikki rakennus täydentyy uniikilla hotellilla. Kunnioitamme vanhaa ja tuomme kokonaisuuteen uutta, upeaa designia.”

Paasitornin kiinteistön kehittämishanke vireyttää osaltaan Siltasaaren ja koko Hakaniemen elämää sekä varmistaa yli 100-vuotiaan arvorakennuksen tulevaisuuden. Hanke valmistuu juuri ennen kuin Helsinki toimii maailman designpääkaupunkina vuonna 2012 ja on erinomainen esimerkki yhteistyöstä kaupunkiympäristön elävöittämiseksi.

Lisätietoja: Pääurakoitsija: työpäällikkö Martti Savolainen, Skanska Talonrakennus Oy, 020 7194264, Contact

Kiinteistön omistaja ja rakennuttaja: toimitusjohtaja Jorma Bergholm, Helsingin Työväenyhdistys, 050 5252581, Contact

Arkkitehtisuunnittelu: arkkitehdit Kimmo Lintula, Niko Sirola ja Mikko Summanen, Arkkitehtitoimisto K2S Oy, lisätietoja: 040 7625265, Contact

Hotelli Scandic Paasi: toimitusjohtaja Aarne Hallama, Scandic Hotels Oy, 050 64588, Contact