c

Skanska toteuttaa Lappeenrannan Kisapuiston jäähallin peruskorjauksen ja laajennuksen

Lehdistötiedotteet 9.3.2004 11.00 CET

Skanska vastaa Lappeenrannan Kisapuiston peruskorjauksen ja laajennuksen suunnittelusta ja rakentamisesta. Urakkasopimukseen sisältyy seitsemän vuoden rahoitusjärjestely Lappeenrannan kaupungille. Rakennuttaja on Lappeenrannan kaupungin teknisen keskuksen talo-osasto.

Urakasta noin puolet käsittää teknisiä järjestelmiä, kuten ilmanvaihdon uusimisen, ja toinen puoli tulee rakennusteknisistä töistä. Hyvin suuri osuus ja merkitys on jäähallin ilmavaihdon uusimisella. Merkittäviä muutoksia tehdään myös jäähallin paloturvallisuuden parantamiseksi. Hallin valaistus uusitaan täydellisesti vastaamaan liigatason televisioinnin vaatimuksia, ja äänentoistojärjestelmä sekä mm. tulostaulut uusitaan.

Hankkeessa laajennetaan hallin yleisötiloja tekemällä takakatsomon ja takapäädyn pituiset ja levyiset uudet aulaosat. Näihin aulatiloihin tulevat myös uudet myyntipisteiden paikat. Samalla hallin sisäänkäynti muutetaan tapahtuvaksi suoraan ulkoa kunkin katsomo-osan takaa. Toinen yleisötilojen laajennus tehdään hallin sisääntulopäädyn kulmaan, johon tulee pääasiassa tarjoilu- ja myyntitilaa. Hallin katsomoon tehdään vähäisempiä muutoksia, ja paikkaluku säilyy pääosin entisellään, joka on noin 5.000 paikkaa. Liiga-Saipa Oy teettää hallin katsomon takaosaan hdeksän aitiotilaa. Myös joukkueiden pukusuojatilat lisääntyvät yhdellä, joka tehdään laajennusosan väestösuojatilaan.

Jäähalli toimii Saipan liigajoukkueen kotiareenana, ja halli on sen lisäksi muiden jääurheiluseurojen käytössä.

Jäähallin laajennus on kooltaan 1.755 kerrosneliömetriä. Hallin koko laajennuksen jälkeen on 7.756 kerrosneliömetriä ja 64.289 kuutiometriä.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, aluepäällikkö Kari Hovi, puh. (05) 6225 368, Contact