c

If-talo harjakorkeudessa - Niittymaan rakennushanke etenee suunnitelmien mukaan

Lehdistötiedotteet 6.4.2006 9.11 CET

"Espoon Niittymaalle rakennettava If-talo on saavuttanut harjakorkeuden. If-talo muodostuu saneerattavasta Aarne Ervin suunnittelemasta, vuonna 1971 valmistuneesta toimitalosta ja sen uudisosasta. If-talon uudisosa ja peruskorjauksen ensimmäinen vaihe valmistuvat syksyllä 2006. Kokonaisuudessaan If-talo valmistuu syksyllä 2007.

Aarne Ervin suunnittelema talo valmistui aikanaan Keskinäisen Vakuutusyhtiön Kalevan pääkonttoriksi. Talon kehityshistoriaa kuvaava ympyrä sulkeutuu, kun sinne muuttaa Pohjoismaiden suurin vahinkovakuutusyhtiö If.

""Ifin toimitalon rakentaminen on edennyt suunnitelmien mukaisesti. Uudisrakennuksen runko on pystyssä ja julkisivutyöt ovat lähes valmiit. Peruskorjausosan purku- ja asennustyöt on pystytty toteuttamaan Ifin Niittymaan nykyisiä toimintoja häiritsemättä. Tällä hetkellä käynnissä ovat rakennustekniset sisävalmistelutyöt ja toimistotilojen talotekniikan asennus"", kertoo projektipäällikkö Jari Toikka Skanskasta.

If keskittää kaikki pääkaupunkiseudun toimintonsa konttoreita lukuun ottamatta Niittymaalle. If on solminut pitkäaikaisen vuokrasopimuksen uudesta toimitalosta, jonka lopulliseksi omistajaksi tulee Nordisk Renting Oy.

""Valitsimme Ifin pääkaupunkiseudun toimipaikaksi Niittymaan, koska se on yksi Espoon monipuolisista työpaikkakeskittymistä ja liiketoiminnan painopistealueista. Ifin uudella toimitalolla on hyvä osoite ja näkyvä paikka kehittyvän Espoon kaupunkikuvassa"", perustelee If Vahinkovakuutusyhtiö Oy:n varatoimitusjohtaja Petri Ekman.

Niittymaan toimitilojen rakentaminen on Skanskan, Sammon ja Catellan yhteinen hanke. If-talon lisäksi hankkeen ensimmäisen vaiheen suunnitelmiin kuuluu kolmen 6 250 kerrosneliömetrin toimistotalon rakentaminen. Ensimmäisen vaiheen kokonaisinvestointi on noin 92 miljoonaa euroa.

""Henkilöstön hyvinvointi ja tilatehokkuus ovat Niittymaan toimitilojen suunnittelun ensisijaisia lähtökohtia. Lisäksi tiloja voidaan tarvittaessa muuttaa käyttäjän tarpeiden mukaan nopeasti ja edullisesti"", kertoo Niittymaa Oy:n toimitusjohtaja Juha Mäki-Lohiluoma.

Niittymaan toimitalot rakennuttaa Niittymaa Oy, jonka pääomistajia ovat Skanska Talonrakennus Oy ja Vakuutusosakeyhtiö Henki-Sampo sekä vähemmistöomistajana Catella Investments AB. Hankkeen toteuttaa Skanska. Pääsuunnittelija on Arkkitehdit Tommila Oy.

Kuvia ja lisätietoja kohteesta: www.niittymaa.fi

Lisätietoja: Skanska Talonrakennus Oy, aluejohtaja Timo Reiniluoto, puh. (09) 6152 2493 If Vahinkovakuutusyhtiö Oy, johtaja Pekka Meras, puh. 010 514 2000, www.if.fi Vakuutusosakeyhtiö Henki-Sampo, kiinteistöjohtaja Kim Westberg, puh. 010 516 0752, www.sampo.fi Catella Property Oy, Toimitusjohtaja Timo Nurminen, puh. 010 5220 200, www.catella.fi Niittymaa Oy, toimitusjohtaja Juha Mäki-Lohiluoma, puh. 010 5220 310, www.catella.fi Nordisk Renting Oy, toimitusjohtaja Jorma Lehtonen, puh. (09) 7206 0821, www.nordiskrenting.fi "