c

Skanska kehittää uutta kauppakeskusta Jyväskylän Seppälään

Lehdistötiedotteet 30.3.2012 10.00 CET

VR-Yhtymä Oy ja Skanska Talonrakennus Oy yhteistyökumppaneinaan Realprojekti Oy ja CapMan Real Estate Oy suunnittelevat uutta kauppakeskusta Jyväskylän keskustan tuntumaan Seppälän alueelle.

Seppälän kauppakeskuksen havainnekuva

Kauppakeskus tarjoaa uusia vaihtoehtoja vapaa-ajan, pukeutumisen, kodin ja ravintolapalveluiden alueilla. Keskukselle tulee kokoa noin 30 000 kerrosneliömetriä, mikä tekee siitä Jyväskylän suurimman yhtenäisissä tiloissa toimivan kauppakeskuksen. Katettuja pysäköintipaikkoja rakennetaan noin 750.

Seppälässä sijaitseva tontti on VR-konsernin omistuksessa. Aikaisemmin tontilla sijainneen Transpoint Oy Ab:n terminaalin muutettua Palokärjen alueelle tontilla olevia rakennuksia on käytetty varastotiloina. Tontti on osayleiskaavassa määritetty keskustatoimintojen alueeksi. Seppälän alue tulee liittymään tiiviimmin keskusta-alueeseen naapuriin tulevan Kankaan alueen kautta. Tavoitteena on saada asemakaava vuoden 2012 aikana, joten rakennustyöt voisivat käynnistyä vuoden 2013 alussa ja kauppakeskus valmistuisi vuoden 2014 lopulla.

”Haluamme saada tulevasta kauppakeskuksesta myös ympäristöystävällisen ja näyttävän rakennuksen, joka kohentaa alueen arvostusta ja viitoittaa tietä tulevalle rakentamiselle alueella. Kohteen arkkitehdin Innovarch Oy:n tavoitteena on luoda asiakasystävällinen ja tulevaisuuden haasteisiin vastaava kauppakeskus”, toteaa aluejohtaja Jorma Mustakangas Skanskasta.

”Jyväskylän palvelutarjonta on nykyään jakaantunut useampiin eri keskuksiin: Jyväskylän ydinkeskustaan, Seppälään, Keljon alueelle, Palokkaan sekä Kirriin. Seppälään suunniteltu erikoiskaupan kauppakeskus tulee tarjoamaan monipuolisen valikoiman liikkeitä ja palveluita alueella, johon on helppo saapua niin jalan, pyörällä, julkisilla liikennevälineillä kuin autolla,” kertoo asiakkuusjohtaja Pasi Nieminen Realprojektista.  

”Samalla kauppakeskus tulee nostamaan koko Jyväskylän kaupallista asemaa maakunnan kaupallisena keskuksena. Kokemukset muualta Suomesta ovat osoittaneet, että erityisesti perheet arvostavat asioinnin helppoutta sekä viihtyisää ja nykyaikaista palveluympäristöä, josta saa kaiken saman katon alta. Seppälän alueen kaupallinen tarjonta on kehittynyt voimakkaasti, ja siellä onkin jo kaksi hypermarketia, joista uuden keskuksen naapurissa nykyisin toimiva ja täysin uudistuva ja laajentuva Prisma on selvästi suurin kaupan yksikkö koko Jyväskylän markkina-alueella”, jatkaa Pasi Nieminen.

 

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2010 oli noin 880 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 3100.

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Maailmanlaajuisen ympäristöosaamisensa perusteella Skanskan tavoitteena on olla asiakkaiden ensimmäinen valinta ympäristötehokkaassa rakentamisessa. Skanskan palveluksessa on noin 52 000 henkilöä valituilla kotimarkkina-alueilla Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Latinalaisessa Amerikassa. Skanska-konsernin emoyhtiö on listattu Tukholman pörssiin, ja sen liikevaihto vuonna 2010 oli lähes 13 miljardia euroa.

VR Group on monipuolinen, ympäristöystävällinen ja vastuullisesti toimiva matkustuksen, logistiikan ja infrarakentamisen palveluyritys. Konsernissa työskentelee 11 500 ammattilaista. VR Group toimii pääasiassa Suomessa, mutta sillä on toimintaa myös ulkomailla, erityisesti Venäjällä ja Ruotsissa.