c

Kartanonkosen puutrahakaupunginosassa ensimmäiset talot harjakorkeuteen

Lehdistötiedotteet 9.5.2001 17.29 CET

NCC SKANSKA

KARTANONKOSKEN PUUTARHAKAUPUNGINOSASSA ENSIMMÄISET TALOT HARJAKORKEUTEEN

Vantaan Kartanonkoskelle nousevassa puutarhakaupunginosassa vietetään 9. toukokuuta alueen ensimmäisiä harjannostajaisia. Nämä Skanskan ja NCC:n rakentamat vapaarahoitteiset asunnot valmistuvat syksyllä 2001. Alueelle tulee persoonallisia kerros-, rivi- ja pientaloja. Osa toteutetaan Skanska Entré ja NCC:n OmaOmistus-rahoituksella, jolloin niihin pääsee pienelläkin alkupääomalla kiinni.

Kartanonkosken omaleimainen, ihmisläheinen arkkitehtuuri pohjautuu kaa-voitussuunnittelusta järjestettyyn arkkitehtikilpailuun, jonka voitti ruotsa-lainen Djurgårdstadens Arkitekter -toimisto vuonna 1998. Vuoteen 2010 mennessä Kartanonkoskella asuu noin 3 000 asukasta. Kartanonkosken kaupalliset palvelut ovat valmiina. Se on nopeasti kehittyvän Vantaan Air-port Cityn alueella, kauppakeskus Jumbon läheisyydessä. Alueelle tulee mm. kansainvälinen koulu, jonka rakentaminen aloitetaan tänä vuonna.

”Kartanonkosken arkkitehtuuri, mainiot ulkoilumaastot ja hyvät palvelut ovat niitä asioita, joista alueen asukkaat tulevat nauttimaan. Asuntojen markkinointi ja myynti on käynnistynyt ja mielenkiintoa aluetta kohtaan on riittänyt”, NCC:n johtaja Kari Kiviluoma kiteyttää.

”Kartanonkoskelle nousee väreiltään, muodoiltaan ja mittasuhteiltaan idyl-linen asuinympäristö, jota vastaavaa ei Suomesta mistään löydy. Alue ra-kennetaan perinteisiä kädentaitoja kunnioittaen paikanpäällä. Kaikkiin Kartanonkosken asuntoihin tulee muun muassa kiinteä internet-liittymä. Kartanonkoskelle ovat markkinoinnissa myös ensimmäiset Skanska Aller-giakodit”, Skanska Oy:n toimitusjohtaja Mauri Niemi toteaa.

Huom. Kartanonkoskella harjannostajaiset tänään klo 15.00. Lehdistön edustajat ovat sydämellisesti tervetulleita! Tarjolla muutama puhe, viihdykettä ja lämmintä soppaa.

Lisätietoja:

NCC FINLAND OY

Johtaja Kari Kiviluoma, puh. 050 3484 376 Contact Myyntipäällikkö Mervi Nuutinen, puh. 050 3515 858 Contact

SKANSKA ETELÄ-SUOMI OY

Toimitusjohtaja Juha Hetemäki, puh. 040 503 2797, Contact

Markkinointipäällikkö Erkki Heikkinen, puh. 0400 8143 75 Contact

www.ncc.fi