c

Skanskan Aurinkorinne palkittiin

Lehdistötiedotteet 29.9.2004 14.22 CET

Skanskan, Finnforest Oyj:n n ja Espoon kaupungin yhteinen rakennuskohde toisen palkinnon Rakennusinsinööriliiton vuoden RIL-Palkinto -kilpailussa.

Puuinformaatio ry jakaa vuosittain puupalkinnon kohteelle, joka edustaa korkeatasoista puuarkkitehtuuria, käyttää puuta esimerkillisesti sisätiloissa tai edistää merkittävästi puurakennustekniikkaa.

RIL-palkinto myönnetään rakennukselle, jonka suunnittelussa tai toteutuksessa on osoitettu erinomaista rakennusalan osaamista ja kiinnitetty huomiota tekniikan lisäksi taloudellisiin, yhteiskunnallisiin ja ympäristönäkökohtiin. Palkinto myönnettiin nyt 19:nnen kerran. Tämän vuoden RIL-palkinnon sai Joensuun Areena, joka on Suomen suurin puurakennus.

Friisilän Aurinkorinteen on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Juha Kronlöf & Pauliina Vihinen. Aurinkorinne on moderni, kaupunkimainen pientaloalue, jossa on käytetty puurakenteisten elementtien lisäksi korkealle jalostettuja puumateriaaleja sekä ulko- että sisäverhouksessa. Alueella on 24 asuintaloa.

Kaupunkimainen pientaloalue on Suomessa uusi konsepti, jonka pioneerihanke vuonna 2001 käynnistetty ja keväällä 2004 valmistunut Friisilä oli.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, johtaja Tuomas Särkilahti, puh. (09) 6152 2209, Contact

Skanska Talonrakennus Oy, suunnittelupäällikkö Pekka Sokka, (09) 6152 2352, Contact

www.finnforest.com