c

Jyväskylän Lutakko ja Helsingin Arabianranta ehdolla Suomen parhaaksi asuinalueeksi

Lehdistötiedotteet 1.10.2009 0.00 CET

Suomen parasta asuinaluetta etsitään jälleen. Nyt finalistien joukossa ovat muun muassa Jyväskylän Lutakko ja Helsingin Arabianranta, joiden kehittämisessä Skanska on ollut vahvasti mukana.

Loppukilpailuun päässeet alueet esitellään MTV3:n Joka kodin asuntomarkkinat -ohjelmassa syksyn aikana ja voittaja valitaan nettiäänestyksellä. Jyväskylän Lutakon esittely MTV3:n Joka kodin asuntomarkkinat -ohjelmassa on perjantaina 2.10. kello 18.30. Ohjelma uusitaan sunnuntaina 4.10. kello 9.25. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 2.10. - 15.11. Tulos julkistetaan 20.11.

Kilpailun toteuttavat MTV3-kanavan Joka kodin asuntomarkkinat ja Jokakoti.fi-verkkopalvelu. Ensimmäisessä vaiheessa kuka tahansa sai ehdottaa suosikkialueensa kilpailuun. Sen jälkeen kilpailuraati valitsi loppukilpailuun kuusi eniten ehdotuksia ja parhaita perusteluja kerännyttä aluetta. Näistä valitaan Suomen paras asuinalue 2009 yleisöäänestyksen perusteella.

"Kilpailun tarkoituksena on aktivoida keskustelua hyvän asuinalueen ominaispiirteistä. Vuorovaikutteisessa kilpailuprosessissa ovat ratkaisevassa asemassa asukkaiden näkemykset ja kokemukset. Tarkoitus on, että kilpailun yhteydessä syntyvää kansalaispalautetta hyödynnetään tulevien asuinalueiden suunnittelussa ja sitä pohjustavassa tutkimuksessa", toteaa toimitusjohtaja Juha Salmi Suomen Asuntotietokeskuksesta. Salmen johtamaan kilpailuraatiin kuuluvat lisäksi yliarkkitehti Aila Korpivaara ympäristöministeriöstä, Tekesin Kestävä yhdyskunta -ohjelman päällikkö Virpi Mikkonen, tutkijatohtori Sari Puustinen Yhdyskuntasuunnittelun tutkimus- ja koulutuskeskuksesta, tutkimuspäällikkö Anu Raijas Kuluttajatutkimuskeskuksesta, tutkimusjohtaja Kimmo Rönkä Movense Oy:stä ja johtaja Matti Hakala MTV Oy:stä.

Vastaava kilpailu toteutettiin edellisen kerran vuonna 2006. Silloin voiton vei idyllinen suomenruotsalainen Sulvan kylä Mustasaaressa. Raadin kunniamaininnan laadukkaasta ja laadukkaasta asuinympäristöstä sai Käpylä Helsingissä. Finalistien joukossa oli myös Vantaan Kartanonkoski, jota Skanska on ollut kehittämässä ja toteuttamassa.