c

Skanskan Entré-koteja on myyty jo 5000

Lehdistötiedotteet 29.3.2007 14.45 CET

"Jo yli 5000 taloutta on päätynyt hankkimaan uudeksi kodikseen Skanskan Entré-kodin. Skanskan vuonna 1998 lanseeraama Entré oli aikanaan täysin uudenlainen asuntorahoitusmalli. Entré-rahoituksen avulla asunnonostaja pääsee kiinni omistusasuntoon sijoittamalla siihen pienimmillään vain 15 % kauppahinnasta. Loppusumman kattaa yhtiölaina.

Entré-kodit ovat tulleet tutuiksi ympäri Suomea jo 31 paikkakunnalla Espoosta Rovaniemelle ja Vaasasta Savonlinnaan. Myös Entrén juhlavuonna 2007 valmistuu useita uusia Entré-kohteita. Entré elää ajassa

""Toimme Entré-rahoituksen markkinoille helpottamaan ennen kaikkea ensiasunnon hankintaa tilanteessa, jossa vapaarahoitteinen asuntokauppa ei ollut päässyt vielä vauhtiin. Entré oli täysin uusi tapa hankkia omistusasunto pienellä alkupääomalla ilman ylimääräisiä vakuuksia"", kertoo Skanska Kodit Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Joenperä.

""Nykyään Entré-rahoitus kiinnostaa erityyppisiä kohderyhmiä, koska se sopii moneen elämäntilanteeseen, yhtä hyvin ensiasunnon ostajille kuin esimerkiksi asunnon vaihtoa harkitseville"", toteaa Joenperä.

""Uusi kohderyhmä ovat esimerkiksi seniorit, jotka haluavat asuntoa vaihtamalla irrottaa osan asuntoon sidotusta varallisuudesta muuhun tarkoitukseen, vaikkapa omaan hyvinvointiin"", sanoo Kiinteistömaailman toimitusjohtaja Tommi Rytkönen.

Kiinteistömaailma on alusta lähtien huolehtinut Entré-kotien myynnistä yhdessä Skanska Kotien oman asuntomyynnin kanssa.

""Skanskan Entrésta on tullut selkeä brandi. Asiakkaat kyselevät nimenomaan Entré-koteja ja odottavat innolla seuraavien Entré-kohteiden valmistumista. Entré-kodit ovat osoittautuneet halutuiksi myös asuntojen jälkimarkkinoilla"", kertoo Rytkönen.

Helppo Entré-ostos

Skanskan kumppani Entré-kotien rahoituksessa on koko ajan ollut Sampo Pankki.

""Yhteisenä tavoitteenamme on joustava asuntorahoituksen vaihtoehto, joka antaa asiakkaalle vapautta säädellä rahoitusosuuttaan oman elämäntilanteensa mukaan. Entré-koti on asukkaalle helppo ja turvallinen ostos, koska ulkopuolisia takaajia tai ylimääräisiä vakuuksia ei yleensä tarvita"", toteaa johtaja Mika Mäntynen Sampo Pankista.

Entré-koti on mahdollista hankkia pienellä omalla alkupääomalla. Kaupantekohetkellä ostajan tarvitsee maksaa vain 7,5 % asunnon velattomasta hinnasta. Loppuosa 15–30 prosentin omarahoitusosuudesta maksetaan sisäänmuuton yhteydessä. Loppuhinnan kattaa yhtiölaina, jota asukas voi lyhentää vähitellen tai kerralla suuremmissa erissä. Järkevälle tasolle vakautetun kuukausittaisen rahoitusvastikkeen ansioista asumiskustannusten suuruutta on helppo seurata ja ennakoida. Jos korot muuttuvat, yhtiölainan laina-aika joustaa tarvittaessa.

Skanska Kodit Oy on osa Skanskan pohjoismaista asuntoprojekti-kehitysyksikköä. Liiketoimintayksikköön kuuluvat yhtiöt Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Yhtiöt kehittävät, suunnittelevat ja rakennuttavat asunto- ja aluerakennushankkeita, ja tarjonta kattaa sekä kerrostalot, rivitalot että pientalot. Skanska Kodit Oy:n toiminta-alueet ovat Suomi ja Viro.

Lisätietoja:

Skanska Kodit Oy asiakaspalvelujohtaja Erkki Heikkinen, puh. 0400 814 375 Contact

Skanska Oy tiedottaja Liisa Salmela, puh. 050 374 3070 Contact

"