c

Skanska siirtyy uusiutuvilla energiamuodoilla tuotetun sähkön käyttöön

Lehdistötiedotteet 4.12.2009 0.00 CET

Skanska on solminut Kraft&Kulturin kanssa sähkösopimuksen, jonka myötä Skanska siirtyy käyttämään Suomessa uusiutuvilla energiamuodoilla tuotettua sähköä. Sopimus astuu voimaan 1.1.2010 ja on voimassa toistaiseksi.

Kraft&Kulturin tarjoamasta sähköstä suurin osa on tuotettu vesivoimalla ja pieni mutta kasvava osuus tuulivoimalla. Sähkön tuotannossa ei käytetä öljyä, hiiltä eikä ydinvoimaa.

”Valinnallamme on merkitystä, sillä kulutamme työmaillamme ja toimistoissamme noin 30 miljoonaa kilowattituntia sähköä vuodessa. Tämä vastaa noin kolmentuhannen omakotitalon vuosikulutusta”, kertoo tuoteryhmäpäällikkö Kati Saario Skanskan pohjoismaisesta hankintayksiköstä.

Kraft&Kultur aloitti toimintansa Suomessa vuonna 2008, mutta on laajentanut toimintaansa nopeasti. Yhtiöllä on asiakkainaan jo noin 11 000 suomalaista yksityistaloutta, 1 000 yritystä ja kolme kuntaa. Ruotsissa merkittävä osa kunnista on Kraft&Kulturin asiakkaita. ”Skanskan kanssa tekemämme sopimus on yksi suurimmista, jonka olemme toistaiseksi Suomessa solmineet”, sanoo Business Developer Frédéric Massart Kraft&Kulturista.

Skanska käytti sähköntoimittajan valinnassa apunaan Skapat Energia Oy:tä, joka on suurin suomalainen yritysten sekä kuntien sähkönhankinnan ja energiatehokkuuden asiantuntijayritys. Skapat Energia Oy toimii Suomessa ja Ruotsissa ja hallinnoi yli 11 000 yhtiön ja kunnan sähkönhankintaa.

Skanskan pyrkimyksenä on olla maailman johtava ympäristötehokas projektikehittäjä ja rakentaja. Skanska yrittää järjestelmällisesti vähentää toimintansa ympäristövaikutuksia ja auttaa myös asiakkaitaan ja rakennusten käyttäjiä toimimaan ympäristön hyväksi tarjoamalla heille ympäristöä vähemmän kuormittavia tuotteita ja palveluita.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2008 oli yli 1 miljardi euroa ja henkilöstön määrä noin 2 900.

Kraft&Kultur on yksi Pohjoismaiden suurimpia täysin vihreitä sähköyhtiöitä. Yritys myy tuuli- ja vesivoimalla tuotettua sähköä ja ostaa sen NordPoolista sekä paikallisilta tuottajilta. Sähkön tuotannossa ei käytetä hiiliä, öljyä eikä ydinvoimaa. Kraft&Kultur on toiminut Suomessa vuodesta 2008 lähtien ja toimittaa uusiutuvaa energiaa yhteensä 12 000 yksityisasiakkaalle, yritykselle ja kunnalle ympäri maata. Yritys tarjoaa myös laajan kulttuurivalikoiman ja pyrkii kehittymään vahvaksi kilpailijaksi Suomen energiamarkkinoilla.

Lisätietoja:

Skanska Oy, tuoteryhmäpäällikkö Kati Saario, Contact, puh. 020 719 2328

Skanska Oy, tiedottaja Liisa Salmela, Contact, puh. 020 719 2201

Kraft&Kultur, Business Developer Frédéric Massart, Contact, puh. 040 350 9114

Skapat Energia Oy, johtaja Taneli Hyytinen, Contact, puh. 050 302 3460