c

Skanska palkittiin Keski-Suomen työturvallisuuskilpailussa

Lehdistötiedotteet 30.5.2008 10.56 CET

Skanska oli jälleen kerran rakennusalan työturvallisuuskilpailun kärkijoukossa, tällä kertaa Keski-Suomessa. Työturvallisuuskilpailun 2007–2008 palkittavat yritykset ja työmaat julkistettiin 29.5.

Parhaina yrityksinä palkittiin neljä yritystä ilman paremmuusjärjestystä: Skanska Talonrakennus Oy, Vaajakosken Rakennuspalvelu Oy, NCC Rakennus Oy ja YIT Rakennus Oy Talonrakennus. Arvioinnissa otettiin huomioon TR-mittausten tulosten keskiarvo ja yrityksen tapaturmataajuus.

Insinöörityö Hentinen Oy:n Joutsan koulukeskuksen korjaustyömaa. Arvioinnissa otettiin huomioon TR-mittaustuloksen lisäksi kohteen monimuotoisuus ja vaativuus.

Keski-Suomen rakennusalan työturvallisuuskilpailun 2007–2008 toteuttivat Talonrakennusteollisuuden Sisä-Suomen piiri, Rakennusliiton Keski-Suomen aluetoimisto ja Keski-Suomen työsuojelupiiri.

TR-mittari (talonrakennus-mittari) on talonrakennustyömaan työturvallisuuden auditointi- eli havainnointimenetelmä, jonka avulla saadaan selville työmaan työturvallisuuden taso (=TR-taso) prosenttilukuna. TR-mittaus tapahtuu kiertämällä työmaa ja merkitsemällä mittauslomakkeeseen oikein/väärin havaintoja. Huomioon otetaan keskeiset työmaan turvallisuuteen vaikuttavat asiat: työskentely, telineet, kulkusillat ja tikkaat, koneet ja välineet, putoamissuojaus, sähkö ja valaistus sekä järjestys ja jätehuolto. TR-mittari on käytössä sadoilla työmailla Suomessa, ja useissa rakennusalan työturvallisuuskilpailuissa se on tärkein arvosteluperuste.

Skanska on ollut kärkisijoilla myös muissa tänä vuonna julkistetuissa työturvallisuuskilpailuissa Lapin läänissä, Oulun läänissä, Uudellamaalla ja Satakunnassa.

Rakennusteollisuus RT:n tiedote