c

Arabianrannan Portaali ja AV valmistuivat

Lehdistötiedotteet 15.5.2002 9.00 CET

SKANSKA PALMBERG 15.5.2002

Arabianrannan Portaali Business Park ja Helsingin tekniikan alan oppilaitoksen AV-viestinnän uudisrakennukset valmistuivat

Portaali Business Park tarjoaa yrityksille modernin business parkin palvelut kuten aula-, ravintola-, kokous- ja toimistopalvelut. Nyt valmistuneessa rakennuksessa vuokrattavaa toimistotilaa on 9000 m2. Yhden kerroksen pinta-ala on 1300 m2, joka on jaettavissa pienempiin osiin käyttäjien tarpeiden mukaan. Tilat on rakentanut työyhteenliittymä Oy Alfred A. Palmberg Ab ja Skanska Etelä-Suomi Oy yhteistyössä Wärtsilä Oyj:n kanssa. Rakennuksen pääsuunnittelija on Arkkitehtuuritoimisto B & M Oy.

Luovien tilaratkaisujen lähtökohtana on muunneltavuus ja vuorovaikutteisuus. Kiinteitä rakenteita on vähän. Tilat on helppo jakaa yritysten toiminnan ja tarpeiden mukaan työhuoneiksi, soluyksiköiksi, neuvottelu- ja arkistotiloiksi tai avoimiksi työtiloiksi. Portaali täyttää hyvin monentyyppisten, uusia toimitiloja hakevien yritysten tärkeimmät valintakriteerit. Arabianrantaan on erinomaiset liikenneyhteydet, tilojen uudelleen järjestely on helppoa ja potentiaalisia yhteistyökumppaneita ja asiakkaita on lähellä. Portaali Business Parkiin sijoittuvat tällä hetkellä Fennopress, Visual Systems, Wärtsilä Biopower ja Sodexho.

Helsingin kaupungin tekniikan alan oppilaitoksen, Heltechin, AV-viestinnän uudisrakennuksessa opiskelevat audiovisuaalisen viestinnän perustutkinnon opiskelijat, joiden tutkintonimike on media-assistentti. He työskentelevät valmistuttuaan television, videon, radion, valokuvauksen, multimedian ym. sähköisen viestinnän tehtävissä. Oppilaitoksessa tullaan perustutkinnon ohella antamaan myös jatkokoulutusta. Kaikkiaan tilaa on 276 opiskelijalle. Rakennuksen on suunnitellut Arkkitehtitoimisto ARK-house arkkitehdit Oy ja rakentanut työyhteenliittymä Oy Alfred A. Palmberg Ab ja Skanska Etelä-Suomi Oy.

Arabianrantaan syntyy ehkä koko Pohjoismaiden merkittävin kulttuuri-, muotoilu- ja mediakeskittymä. Arabianrannasta on kehittymässä Helsinki Virtual Village, luova ja elämyksellinen, uusinta teknologiaa hyödyntävä toimintaympäristö.

Lisätietoja: Toimitusjohtaja Juha Hetemäki, Skanska Etelä-Suomi Oy, Contact, puh. (09) 6152 2245 Markkinointipäällikkö Matti Räty, Oy Alfred A. Palmberg Ab, Contact, puh. 0400 476255 Osastonjohtaja Tuula Wiikinkoski, Heltech, av-viestintä, Contact, puh. (09) 3108 0042 www.palmberg.com www.wartsila.com www.arabianranta.com www.arabianrannanportaali.fi