c

Skanska rakentaa pysäköintitalon Etelä-Karjalan keskussairaalalle Lappeenrantaan

Lehdistötiedotteet 18.8.2011 7.55 CET

Skanska rakentaa uuden pysäköintitalon Etelä-Karjalan keskussairaalalle Lappeenrantaan. Tilaaja ja rakennuttaja on Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) tytäryhtiö Etelä-Karjalan Sairaalaparkki Oy.

Pysäköintitalo rakennetaan keskussairaalan taakse Kahilanniementien varteen. Siihen sijoitetaan sekä asiakaspaikoitusta että henkilökunnan paikoitusta. Rakennuksesta tulee kuusikerroksinen, ja sen bruttoala on noin 18 200 neliötä. Autopaikkoja tulee yhteensä 820, joista halliin 673 paikkaa ja katolle 147.

 ”Rakennutamme uuden parkkitalon helpottaaksemme pysäköintitilannetta keskussairaalalla”, sanoo Eksoten tekninen johtaja Juhani Ahokas.

 ”Maarakennustyöt ovat käynnissä, ja varsinainen rakentaminen alkaa syyskuun alussa. Talo valmistuu lokakuussa 2012”, kertoo yksikönjohtaja Kari Hovi Skanskasta.

 Pysäköintitalon tulee omistamaan Eksoten tytäryhtiö Etelä-Karjalan Sairaalaparkki Oy, joka hallinnoi myös muita keskussairaalan alueella olevia pysäköintialueita.

 Lappeenrannassa Skanskalla on parhaillaan rakenteilla muun muassa Saimaan ammattikorkeakoulun ja Lappeen koulun uudisrakennukset.