c

Palokankeskus III:n toisen vaiheen rakentaminen käynnistyy Jyväskylässä

Lehdistötiedotteet 2.6.2010 10.00 CET

Skanska ja työeläkeyhtiö Varma ovat allekirjoittaneet sopimuksen Palokankeskus III:n toisen vaiheen rakentamisesta. Urakkasopimuksen arvo on 26,6 miljoonaa euroa.

Liikekeskukseen tulevat muun muassa K-citymarket, Hong Kong, Expert Asa, Osuuspankki, Caffitella, Kultajousi ja CM Hiustalo.

Uuteen osaan tulee liiketilaa 20 000 neliötä, ja se valmistuu keväällä 2011. Palokankeskus III -hankkeen omistaa Varma.

"Uusi K-citymarket Palokankeskukseen parantaa alueen kaupallista tarjontaa olennaisesti. Keskolla on alueella jo ennestään K-rauta, Kodin Ykkönen, Asko ja Sotka, joita K-citymarketin elintarvike- ja käyttötavarakauppa täydentää sopivasti. Kaiken kaikkiaan tämä kaupallinen kokonaisuus on monen toimijan hyvän yhteistyön onnistunut tulos", kiittää aluejohtaja Merja Haverinen Keskosta.

”Palokka on Jyväskylän kaupungin pohjoispuolen kaupallinen keskus, ja Varma on ollut mukana sen kehittämisessä alusta lähtien. Päätös III-vaiheen toteuttamisesta tehtiin jo tammikuussa 2009, ja sen toinen vaihe käynnistyy nyt, kun vuokrausaste on riittävä. III-vaihe täydentää merkittävällä tavalla alueen kokonaisuutta ja lisää sen vetovoimaa entisestään. Uskon, että tämäkin kohde on täyteen vuokrattu, kun se keväällä 2011 valmistuu. Palokan liikekiinteistöt ovat Varmalle pitkäaikainen sijoitus, ja alueen tulevaisuuden näkymät ovat hyvät”, kertoo Varman kiinteistöjohtaja Matti Viitala.

”Palokankeskus III on yksi viime aikojen merkittävimmistä kauppakeskushankkeista Jyväskylän seudulla. Työmaan esivalmistelu- ja massanvaihtotyöt ovat nyt käynnissä ja varsinainen rakentaminen alkaa kesäkuun aikana. Työt valmistuvat keväällä 2011. Työmaan keskivahvuus tulee olemaan 70 henkeä”, kertoo aluejohtaja Jorma Mustakangas Skanskasta.

Helmikuussa 2010 valmistui Palokankeskus III:n ensimmäinen osa, jossa toimii K-rauta Palokka.

Skanska on kehittänyt Palokankeskusta vuodesta 1996 toteuttamalla I- ja II-vaiheet yhteispinta-alaltaan 33 500 neliötä vuosina 1998–2000. Kun III-vaihe valmistuu, Palokankeskus käsittää yhteensä 62 500 neliötä. Varman kokonaan omistama keskus sijaitsee Saarijärventien varrella.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2009 oli noin 800 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 2500.

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Maailmanlaajuisen ympäristöosaamisensa perusteella Skanskan tavoitteena on olla asiakkaiden ensimmäinen valinta ympäristötehokkaassa rakentamisessa. Skanskan palveluksessa on noin 53 000 henkilöä valituilla kotimarkkina-alueilla Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Latinalaisessa Amerikassa. Skanska-konsernin emoyhtiö on listattu Tukholman pörssiin, ja sen liikevaihto vuonna 2009 oli lähes 13 miljardia euroa.

Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma on Suomen suurin yksityinen kiinteistösijoittaja, jonka suoraan omistetun kiinteistöomaisuuden arvo on tällä hetkellä noin 4,0 miljardia euroa. Varma on aktiivinen toimija kiinteistösijoitusmarkkinoilla. Yhtiö on tänä vuonna tehnyt uusia kiinteistöinvestointeja koskevia sijoituspäätöksiä yhteensä noin 140 miljoonan. euron arvosta. Varma vastaa yli 850 000 henkilön työeläketurvasta. Vuonna 2009 yhtiön maksutulo oli 3,4 miljardia euroa, ja se maksoi eläkkeitä 3,6 miljardia euroa. Yhtiön sijoitusten arvo oli maaliskuun 2010 lopussa 30,8 miljardia euroa.

Kesko (www.kesko.fi) on vähittäiskaupan osaaja, joka tuo kauppojensa kautta elämisen laatua kuluttajien jokaiseen päivään. Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 2 000 kauppaa Pohjoismaissa, Baltiassa, Venäjällä ja Valko-Venäjällä.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, aluejohtaja Jorma Mustakangas, puh. 020 719 5526, Contact

Varma, kiinteistöjohtaja Matti Viitala, puh. 040 519 5167, Contact

Keskon Järvi-Suomen aluejohtaja Merja Haverinen, puh. 050 3860672, Contact

Skanska Oy, tiedottaja Heli Niemi, puh. 020 719 2384, Contact