c

Skanska lepakkopönttötalkoissa Viikissä

Lehdistötiedotteet 19.8.2005 11.53 CET

"Helsingin Viikki ympäristöineen on rehevä ja monenlaisten elinympäristöjen muodostama kokonaisuus, joka tarjoaa suotuisat olosuhteet myös monille eläinlajeille, joista yhtenä lepakot. Suomen Lepakkotieteellinen yhdistys kiinnittää yhteensä 50 lepakonpönttöä metsäisille alueille Viikissä ja Herttoniemessä. Skanska tukee hanketta osallistumalla lepakonpönttöjen hankintaan.

""Helsingin Viikki on ainutlaatuinen urbaani ja samalla luonnonläheinen asuinympäristö, joka tarjoaa monia mahdollisuuksia nauttia luonnosta ja tarkkailla sen ilmiöitä, ja alueen merkittävänä rakentajana halusimme siksi tukea tätä hanketta osallistumalla lepakonpönttöjen hankintaan"", kertoo Skanskan ympäristöpäällikkö Kaisa Kekki.

""Lepakoiden elämälle tärkeitä paikkoja ovat päivä- ja talvehtimispiilot sekä hyvät saalistusalueet. Koska päiväpiiloiksi sopivia puiden koloja on yhä vähemmän, lepakonpönttöjä tarvitaan samoin kuin linnunpönttöjä"", kertoo tutkija Eeva-Maria Kyheröinen Suomen Luonnontieteellisestä keskusmuseosta.

Lepakkoretki ja ripustustalkoot Viikissä Euroopan lepakkoyönä 19.8.2005

Suomen Lepakkotieteellinen yhdistys järjestää kaikille kiinnostuneille avoimet pönttöjen ripustustalkoot Euroopan lepakkoyön yhteydessä perjantaina 19.8.2005. Kokoontuminen klo 18 Viikin normaalikoulun pihalla, osoitteessa Kevätkatu 2. Ilta alkaa pönttöjen ripustustalkoilla ja lepakkoretkelle lähdetään koulun pihalta klo 22. Pöntöt ripustetaan muutaman kilometrin säteelle Viikin ja Herttoniemen metsiin. Retkeltä palataan puoleenyöhön mennessä. PS. Lapset voivat osallistua vain huoltajiensa seurassa. Lisätietoja:

Eeva-Maria Kyheröinen, tutkija, Luonnontieteellinen keskusmuseo, Suomen lepakkotieteellinen yhdistys ry:n puheenjohtaja p. (työ) 09-191 28865, gsm 040-721 8561 Contact

Ympäristöpäällikkö Kaisa Kekki, Skanska Oy, puh. 09 6152 2472, Contact

www.lepakko.org

"