c

Scandic Hotel Simonkenttä otti vastaan ensimmäiset vieraansa

Lehdistötiedotteet 14.6.2000 12.11 CET

Scandic Hotel Simonkenttä on valmis. Ensimmäiset vieraat hotelli otti vastaan 15.6.2000. Scandic-ketjun ympäristöohjelman mukaisesti rakennettu hotelli täydentää Helsingin matkailualan palvelutarjontaa oivallisella sijainnillaan aivan Helsingin keskustassa.

Kahden vuoden ajan on Simonkentällä rakennettu tiiviiseen tahtiin. Työt on nyt saatu päätökseen ja hotelli on valmis. Hotelli on ensimmäinen linja-autoaseman ja Forumin kauppakes-kuksen naapuriin, Kampin terminaalialueelle, toteutuneista uusista rakennushank-keista. Koko hankkeen tavoitteena on vahvistaa Kampin asemaa liikekeskustan osana ja täydentää kaupunkirakennetta.

- Simonkentän hotellin rakennusvaihe on ollut meille erittäin haastavaa aikaa. Onhan se ensimmäinen täysin uusi hotelli, jonka Scandic-ketju on yhteistyössä kiinteistön omistajan Tapiola-yhtiöiden kanssa rakennuttanut Suomeen, toimitusjohtaja Aarne Hallama, Scandic Hotels Oy:stä toteaa. Hotelli on aito uuden vuosituhannen Scandic Hotelli, joka toteuttaa ketjun Pohjoismaiden suurimmaksi hotelliketjuksi nostanutta konseptia. Hotellin toiminnassa näkyvät voimakkaasti ketjun arvot huolenpito hotellivieraista, henkilökunnasta, ympäristöstä ja yhteiskunnasta. Uusi hotelli tarjoaa keskeisen sijaintinsa ansiosta paitsi monipuolisen majoitusvaihtoehdon niin liike- kuin vapaa-ajan matkustajille myös hinta-laatusuhteeltaan parasta hotelliasumista kaupungin keskustassa. Hotelli täydentää entisestään Scandic Hotels -ketjun tarjontaa Helsingissä. Suomessa ketjulla on 24 hotellia, joista suur-Helsingin alueella sijaitsee kahdeksan.

Hotelli- ja liikekiinteistön hankekehityksestä, suunnittelusta ja rakentamisesta on vastannut Skanska Etelä-Suomi Oy. Pääsuunnittelijana on toiminut Arkkitehtitoimisto Hyvämäki - Karhunen - Parkkinen. Hotellin sisustuksen on suunnitellut ruotsalainen Hardinger Arkitekter AB.

- Simonkentän hotellihanke on poikkeuksellisen lyhyessä ajassa Helsingin ydinkeskustaan toteutettu mittava rakennushanke, kertoo toimitusjohtaja Juha Hetemäki Skanska Etelä-Suomesta. Hankkeen toteutuspäätös tehtiin loppukesällä 1997, ja Helsingin kaupungin aktiivinen ja jouheva työskentely teki mahdolliseksi kaupunkikuvallisesti ja teknisesti erittäin vaativan kohteen valmistumisen alle kolmessa vuodessa. Skanskalle on ollut miellyttävä kokemus toteuttaa hanke tiiviissä yhteistyössä Scandicin ja Tapiolan kanssa. Olemme istuneet samalla puolella pöytää ja hakeneet ratkaisuja, joissa yhtenä tavoitteena on ollut täyttää vaativankin hotelliasiakkaan toiveet ja toisaalta rakentaa ympäristöön sopiva rakennus, jonka kaupunkilaiset kokevat myönteisesti.

- Hotellirakennuksen rakennuttaminen Helsingin ydinkeskustaan sopii hyvin Tapiola-yhtiöiden sijoituspolitiikkaan. Tapiolalla on pitkä kokemus hotellikiinteistöihin sijoittamisesta. Scandic Hotel Simonkenttä on kuitenkin tällä hetkellä ainut Tapiolan omistama hotellikiinteistö Helsingissä. Tapiolan investointipäätökseen Simonkentän hotellihankkeeseen vaikutti kiinteistön keskeinen sijainti Helsingin keskustassa. Kokemus on osoittanut, että investointipäätöksen keskeisimpiä perusteita on sijainti. Uskomme, että uusi hotelli menestyy taitavan operaattorin käsissä kovassa kilpailutilanteessakin. Uskomme myös, että kiinteistö on hyvä sijoituskohde Tapiolalle, ja vakuutuksenottajien rahat ovat turvallisesti ja tuottavasti sijoitettuina, pääjohtaja Asmo Kalpala Tapiola-yhtiöistä kertoo.

Aito ja aurinkoinen palvelukokonaisuus

Hotellissa on 360 neljän eri hintakategorian huonetta. Sisäpihan huoneissa on viehättävänä yksityiskohtana ranskalainen parveke. Sviittejä hotellissa on kolme, ja ylimmässä kerroksessa on 12 saunallista terassihuonetta. Osa huoneista on suunniteltu erityisesti liikuntarajoitteisten ja allergikkojen käyttöön sekä perhe- tai edustuskäyttöön. Kokoustiloja on seitsemän, ja niiden koot vaihtelevat 10 henkilön tilasta 80 henkilön tilaan. Ylimmän kerroksen Terassipaviljonki on ainutlaa-tuinen juhla- ja kokouspaikka upeine näköaloineen. Sisään-tulokerroksessa sijaitsevassa hotellin omassa ravintolassa Simonkatu Restaurant&Caféssa on avokeittiö ja avarat näkymät linja-autoaseman ja keskustan vilinään. Hotelliin tulee myös kuntoilutilat ja kolme 10–20 hengen saunaa ja sisäpihalle kesäterassi.

Liiketiloja kahteen kerrokseen

Kesän aikana hotellirakennuksen yhteyteen valmistuu vilkkaiden jalankulkuvirtojen keskelle kahteen kerrokseen noin 5000 m2 liiketiloja, joista on tunneliyhteys Forumin kauppakeskukseen, Stockmannille, rautatieasemalle ja Kaivopihalle. Liiketiloihin sijoittuvat K-Market TimJami, Ravintola Simone, EL-Salonki Oy, TeleRing Oy, Neo Romantiko, Terveyskauppa Ikivireä, Hair Plaza Amfi, City Fitness Shop Finland Oy, Café Picnic, Sauna Kaira ja Tapiola-yhtiöiden asiakaspalvelutoimisto. Liiketilojen vuokrauksesta on vastannut Skanska Etelä-Suomi Oy.

Scandic Hotel Simonkentän kuvamateriaali on saatavilla osoitteessa www.pressi.com

Scandic Hotels AB on Pohjoismaiden johtava hotelliyritys, johon kuuluu yli 130 hotellia 10 maassa. Liikeideana on tarjota hinta-laatusuhteeltaan parasta hotelliasumista monille ihmisille työ- ja vapaa-aikana.

Scandic Hotel Simonkenttä Simonkatu 9, 00100 Helsinki Puh. +358 9 683 80, faksi +358 9 683 8111 E-mail: Contact www.scandic-hotels.com

Lisätietoja :

Toimitusjohtaja Aarne Hallama, Skandic Hotels Oy, puh. (09) 6164 3410, 050-64 588 Hotellinjohtaja Kari Kurppa, Scandic Hotel Simonkenttä, puh. (09) 6164 2650, 0500-508 277 Viestintäkoordinaattori Marja Hautaluoma, Scandic Hotels Oy, puh. (09) 6164 3468, 050-522 6024 Toimitusjohtaja Juha Hetemäki, Skanska Etelä-Suomi Oy, puh. (09) 6152 2320 Kiinteistöjohtaja Asko Salminen, Tapiola-yhtiöt, puh. (09) 453 2202, 0400-877 553 Arkkitehti Jukka Karhunen, Arkkitehtitoimisto HPK, puh. (09) 680 3210 Sisustusarkkitehti Franz Hardinger, Hardinger Arkitekter Ab, puh. +46-8-5450 0110