c

Järvenpään Rytmin ympärille muodostuu Melodiapiha

Lehdistötiedotteet 26.6.2008 12.32 CET

"Järvenpään keskustan uudistuminen edistyy, kun Skanska muuttaa niin kutsutun vanhan Hesburgerin korttelin asunnoiksi. Korttelin nimeksi tulee Melodiapiha, ja ensimmäinen ennakkomarkkinointiin tuleva talo on As. Oy Järvenpään Rytmi.

Rytmin kumppaneiksi suunnitteilla ovat seuraavaksi Järvenpään Tahti ja Sointu. ""Musiikillisiin nimiin saimme inspiraation Järvenpään Puistobluesista, joka on tänä vuonna jo ehtinyt 31 vuoden kypsään ikään"", kertoo hankkeen projektipäällikkö Juha Laaksonen.

Melodiapihan korttelia rajaavat Helsingintie, Yhteiskouluntie, Huvilakatu ja Oikotie. Alueelle tulee kaiken kaikkiaan seitsemän taloa, ja koko korttelin arvioitu valmistumisaika on 2012. Korttelin keskelle muodostuu suojaisa, autoton sisäpiha oleskelu-, leikki- ja pelialueineen. Turvallisuutta lisää esimerkiksi huolella suunniteltu pihavalaistus.

Järvenpään Rytmi on kuusikerroksinen, kaksiportainen kerrostalo, johon tulee 45 kotia. Kaikissa asunnoissa on lasitettu parveke tai asuntopiha, ja ylimmässä kerroksessa on neljä terassiasuntoa. Terasseissa on katettu osa ja pergola. Asukkaiden autopaikat tulevat sijaitsemaan viereisen korttelin pysäköintitalossa Melodiaparkissa. Rytmin arvioitu valmistumisaika on loppuvuodesta 2009.

Skanska on tiiviisti mukana Järvenpään keskustan uudenaikaisen ilmeen luomisessa myös toisen mittavan hankkeen kautta: yhtiö aikoo toteuttaa vastapäätä Melodiapihaa sijaitsevaan Perhelän kortteliin noin 14 000 kerrosneliömetriä asuintilaa. Suunnitteilla on 20- ja 8-kerroksisia rakennuksia, joihin tulee yhteensä noin 180 kotia. Johtaja Raimo Poikela Skanska Kodeista arvioi asuntojen ennakkomarkkinoinnin käynnistyvän keväällä 2011. Asuntojen lisäksi Perhelän kortteliin tulee liiketilaa noin 13 000 kerrosneliömetriä.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2007 oli 1,1 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 3 400.

Lisätietoja:

Skanska Kodit Oy, markkinointikoordinaattori Contact, puh. 020 719 2260

Skanska Kodit Oy, projektipäällikkö Contact, puh. 020 719 2080

Skanska Oy, tiedottaja Contact, puh. 020 719 2201

"