c

Skanska rakentaa Technopolikselle toimitiloja Tampereelle

Lehdistötiedotteet 10.10.2008 15.00 CET

Skanska toteuttaa Technopolikselle kaksi rakennushanketta Tampereella, toimistotalo Hermia 15:n ja teknologiakeskus Yliopistonrinteen ensimmäisen vaiheen. Hankkeiden urakkasumma on yhteensä noin 27 miljoonaa euroa.

Skanska toteuttaa Technopolikselle kaksi rakennushanketta Tampereella, toimistotalo Hermia 15:n ja teknologiakeskus Yliopistonrinteen ensimmäisen vaiheen. Hankkeiden urakkasumma on yhteensä noin 27 miljoonaa euroa.

Hervantaan rakennettava Hermia 15 A käsittää viisikerroksisen toimistotalon ja erillisen kaksikerroksisen pysäköintilaitoksen, jonka kansi toimii sisääntulopihana toimistorakennukseen. Kokonaispinta-ala on noin 7 000 kerrosneliötä. Rakennustyöt ovat käynnissä, ja pysäköintitalo valmistuu toukokuussa 2009 ja toimistorakennus A elokuussa 2009.

Hermia 15:n päävuokralaiseksi tulee Sasken Finland Oy, joka tuottaa elektroniikka-, ohjelmisto- ja mekaniikkasuunnittelua sekä niihin liittyviä testauspalveluita mobiililaitteiden valmistajille. Rakennuksen valmistuttua Technopoliksen kokonaisala Hermiassa nousee yli 27 000 neliöön.

Technopolis Yliopistonrinteen ensimmäinen vaihe toteutetaan Tampereen keskustaan Tampereen yliopiston viereen Kalevantien ja Kanslerinrinteen kulmaan. Kahdeksankerroksisen toimistotalon lisäksi rakennetaan maanalainen pysköintilaitos 130 autolle. Ensimmäisen vaiheen kokonaispinta-ala on 19 200 neliötä. Työt ovat käynnissä, ja rakennus valmistuu keväällä 2010. Tilojen käyttäjäksi tulee muun muassa Kesko Oyj:n taloushallinnon palvelukeskus. Technopolis rakentaa Yliopistonrinteen kolmessa vaiheessa, ja se tulee käsittämään yli 30 000 kerrosneliötä.

Molempien rakennusten arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto Helamaa Erkki ja Heiskanen Keijo Oy.

"Uskon, että Technopoliksen uudet hankkeet lisäävät edelleen yritysten toimintaedellytyksiä Tampereella ja vahvistavat näin omalta osaltaan jo ennestään vahvaa huipputekniikan ja palveluliiketoiminnan osaamista. Teknologiakeskusten tarjoamien palveluiden ansiosta yritykset voivat keskittyä omaan ydinosaamiseensa ja muunneltavat tilaratkaisut joustavat muuttuvien tilanteiden mukaan. Usean yrityksen sijoittuminen yhteen paikkaan auttaa verkostoitumisessa ja synergian luomisessa. Technopoliksen tiloissa Tampereella toimii jo yli 100 yritystä," kertoo Technopoliksen Tampereen johtaja Satu Eskelinen.

"Skanska on aikasemmin toteuttanut Technopolisille useita hankkeita. Ouluun on valmistunut toimistorakennus ja Helsinki-Vantaan teknologiakeskukseen kolme rakennusta, joista uusimpana valmistuu D-talo marraskuussa 2008," sanoo työpäällikkö Ari Suokanto Skanskasta.