c

Manskun Rasti RIL-Palkinto -kilpailun kärkikolmikossa

Lehdistötiedotteet 15.11.2012 14.45 CET

Skanska Commercial Development Finlandin rakennuttama ja kehittämä Manskun Rasti -toimitilahanke sijoittui Suomen Rakennusinsinööriliitto RIL ry:n RIL-Palkinto -kilpailun kärkikolmikkoon. 

Manskun Rasti (Kuva: Kuvio.com)

Tuomaristo perusteli Helsingin Ruskeasuolla sijaitsevan Manskun Rastin sijoittumista mm. sillä, että projektissa on käytetty innovatiivisella tavalla ympäristön kannalta kestäviä materiaaleja, joilla on alhainen haihtuvien orgaanisten yhdisteiden pitoisuus. Tulevaisuuden toimistorakennuksen tarpeita vastaava kokonaisuus onkin suunniteltu optimoimaan ympäristökuormitusta.

”Manskun Rastissa konkretisoituu Skanskan toimitilarakentamisen periaatteet: ympäristötehokkuus, tilojen joustavuus ja rakennusten tietomallintamisen edistyksellinen hyödyntäminen”, Skanska CDF:n toimitusjohtaja Jukka Pitkänen kertoo. ”Huomionosoitus kannustaa meitä panostamaan kestävän kehityksen tavoitteisiin ja niiden saavuttamiseen kehittäessämme tulevaisuuden toimitiloja.”

RIL-palkinnolla palkitaan rakennuskohteita, joiden suunnittelussa ja toteutuksessa on osoitettu erinomaista rakennusalan osaamista joko uutta kehittämällä tai olemassa olevaa tietoa luovasti soveltaen. Palkituissa kohteissa on kiinnitetty tekniikan ohella huomiota myös taloudellisiin, yhteiskunnallisiin ja ympäristönäkökohtiin. Tänä vuonna palkinnon voittajaksi valittiin Auroransilta Helsingissä.

Kilpailun tuomaristo koostui julkisen sanan ja alan ammattilaisten edustajista, jotka valitsivat kolme loppukilpailukohdetta. Voittajan valitsi tänä vuonna arkkipiispa Kari Mäkinen.

Manskun Rastin jo valmistunut ensimmäinen vaihe sisältää kaksi 8-kerroksista toimistorakennusta, joilla on yhteiset kolme kellarikerrosta. Tavoitteena on rakentaa toimitilakokonaisuuden loput kaksi toimistotaloa vuosina 2013–2015. Tilat on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Larkas & Laine. Pääurakoitsijana toimi Skanska Talonrakennus Oy. Manskun Rastille haetaan LEED®-ympäristösertifikaatin platinatasoa.