c

Skanska rakentaa Prisman Forssan keskustaan

Lehdistötiedotteet 16.6.2009 14.00 CET

Skanska rakentaa uuden Prisman kauppakeskittymän Forssan keskustan tuntumaan. Tilaaja on Hämeenmaan Kiinteistöt Oy, joka on osa Osuuskauppa Hämeenmaa -konsernia. Hankkeen urakkasumma on noin 9 miljoonaa euroa.

Kohteen maanrakennustyöt aloitettiin huhtikuussa, ja kohteen on määrä valmistua kesäkuun lopulla 2010. Prisman lisäksi rakennetaan liiketilaa noin 15 erikoisliikkeelle. Kohteen kokonaispinta-ala on noin 23 000 neliötä, johon kuuluu myös parkkitila yli 1 200 autolle. Urakan toteutuksessa pyritään käyttämään myös forssalaista työvoimaa ja alihankintaa. ”Kulkuyhteyksiltään kohde on ihanteellisella paikalla muutaman sadan metrin päässä keskustan torista Loimijoen rannalla. Prisman pääsisäänkäynti tulee Yhtiökadulle eli kaupungin pääliikennekadun varteen. Asiakkaitamme ovat myös lähikuntien asukkaat, ja odotammekin keskuksen avauduttua kävijämääräksi vuoden aikana paria miljoonaa. Vapaisiin liiketiloihin on osoitettu jo nyt runsaasti kiinnostusta, ja olemme saaneet yhteydenottoja sekä kotimaisilta että ulkomaalaisilta kauppiailta, lähinnä muotialan yrityksiltä”, kertoo kiinteistöpäällikkö Reijo Aaltonen Hämeenmaan Kiinteistöistä. Skanska on ollut rakentamassa viime vuosien aikana useita Prisma-hypermarketteja eri puolille Suomea. Muun muassa helmikuussa 2009 valmistui Helsingin Kannelmäen Prisman uusi liikerakennus.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2008 oli yli 1 miljardi euroa ja henkilöstön määrä noin 2 900. Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Skanskan palveluksessa on 58 000 henkilöä valituilla kotimarkkina-alueilla Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Latinalaisessa Amerikassa. Skanska-konsernin emoyhtiö on listattu Tukholman pörssiin, ja sen liikevaihto vuonna 2008 oli lähes 15 miljardia euroa. Hämeenmaa – yli 115 000 asiakkaansa omistama yritys Osuuskauppa Hämeenmaa toimii Kanta- ja Päijät-Hämeessä 25 kunnan alueella. Hämeenmaa on alueensa suurin yksityinen palvelualan yritys, joka tarjoaa asiakasomistajilleen edullisia ja luotettavia kauppapalveluja sekä antaa ostojen keskittämisestä Bonusta. Hämeenmaa käyttää tuloksensa verkostonsa kehittämiseen ja asiakasomistajapalvelujen parantamiseen.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, työpäällikkö Arto Peltoniemi, Contact, puh. 020 719 4320

Hämeenmaan kiinteistöt Oy, kiinteistöpäällikkö Reijo Aaltonen, Contact, puh. 0500 354 048