c

Skanska peruskorjaa Impivaaran uimahallin Turussa

Lehdistötiedotteet 22.2.2010 0.00 CET

Skanska toteuttaa Impivaaran uimahallin peruskorjauksen ja laajennuksen. Uusittu halli valmistuu syksyllä 2011. Skanskan urakkasumma on vajaa 16 miljoonaa euroa.

Remontin yhteydessä nykyisen hallin hyppyallas ja 50 m:n allas sekä yleiset tilat kunnostetaan. Uudisosan allasosastoon tulee neljä uutta allasta: 25 m:n allas, monitoimi-, lasten- ja perheallas. Kuntosalien määrä nousee neljään.

”Hankkeen suunittelussa on kiinnitetty huomiota energiatehokkuuteen. Esimerkiksi ilmanvaihdon lämmöntalteenotto on tehty mahdollisimman hyväksi ja pesuvesistä otetaan lämpö talteen. Seinien ja vesikaton vanhat eristeet puretaan ja korvataan paksummilla eristeillä”, kertoo rakennuttajainsinööri Esko Eisanen Turun kaupungin Tilaliikelaitokselta.

”Vuonna 1975 valmistunut Impivaaran uimahalli oli aikoinaan Suomen komeimpia, mutta on nyt korjaamisen tarpeessa. Hanke on tärkeä kaupungin työllisyydelle, sillä rakentajien lisäksi remontti työllistää välillisesti muun muassa materiaalintoimittajia. Turun kaupunki on pyrkinyt ylläpitämään julkista rakentamista myös tiukempina aikoina, ja investointiohjelmat on pidetty entisellä tasolla”, toteaa liikelaitosjohtaja Martti Kuitunen Turun kaupungin Tilaliikelaitokselta.

”Työt on aloitettu vanhan lastenallasosaston purkutöillä ja pian siirrymme maarakennustöihin. Hanke työllistää keskimäärin 70 rakennusalan ammattilaista”, kertoo työpäällikkö Vesa Hintukainen Skanskasta.

Turussa Skanska on rakentanut muun muassa vuonna 2006 valmistuneen Kupittaan monitoimihallin. Viime vuosina on valmistunut esimerkiksi Luolavuoren koulun laajennus, Haarlan koulu ja Portsa-Koti.

Lisätietoja: Skanska Talonrakennus Oy, työpäällikkö Vesa Hintukainen, puh. 020 719 3196, Contact