c

Skanska voitti kumppanuuskaavoituskilpailun Tampereella

Lehdistötiedotteet 28.3.2008 10.47 CET

Skanska on voittanut Tampereella Hervannan valtaväylän ja Tieteenkadun välille jäävän, vajaan kahden hehtaarin suuruisen asuntoalueen kumppanuuskaavoituskilpailun. Voittoisassa ehdotuksessa on kolme 16-kerroksista tornitaloa.

Alue rakentuu siten, että se jaetaan kolmeen samansuuruiseen tonttialueeseen, joista Skanska saa toteuttaakseen yhden. Kilpailussa toiseksi tullut VVO ja kolmanneksi sijoittunut YH-Suomi toteuttavat toiset alueet, mutta noudattelevat toteutuksessa samaa Skanskan ideaa.

Näin alueelle nousee kolme noin 70 asunnon tornitaloa, jotka sijoittuvat hieman kulmittain Hervannan valtaväylän varrelle ja muodostavat jämäkän maamerkin Hervannan sisääntuloväylälle. Tarjolle tulee hienoja näköala-asuntoja, joista on näkymät yli Tampereen keskustan. Arkkitehtisuunnittelun toteuttaja on Arkkitehdit LSV Oy.

Alueen suunnittelun haasteena oli ympäristön melu. Ongelman ratkaisemiseksi rakennukset sijoitetaan tonttien reunoille pihojen suojaamiseksi melulta, asunnot suunnataan sopivasti ja rakennuskorkeuksia vaihdellaan. Samasta syystä Hervannan valtaväylän varteen on suunniteltu kaksikerroksiset punatiiliverhoillut pysäköintilaitokset, jotka muodostavat samalla kontrastin korkeille asuintorneille.

Tieteenkadun puolelle kadun viereen on suunniteltu kaksikerroksisia kaupunkirivitaloja. Tonttien pohjoissivuille on piirretty kuusikerroksinen kerrostalo-osuus.

Tornitalojen ilmeikkyyttä lisää niiden eteläsivujen parvekelasitus, joka on koko julkisivun mittainen. Sitä elävöitetään erivärisillä laseilla.

Kumppanuuskaavoitusta jatketaan Tampereen kaupungin kanssa, ja asemakaavan pitäisi valmistua tämän vuoden aikana. Tavoitteena on, että Skanska pääsee aloittamaan korttelin keskiosan rakentamisen syksyllä 2009. Ensimmäinen tornitalo voisi näin valmistua aikaisintaan vuonna 2011.

Lisätietoja:

Contact, puh. 020 719 4623