c

Skanska voitti Pohjois-Suomen työturvallisuuskilpailun

Lehdistötiedotteet 3.4.2008 13.42 CET

Skanska pärjäsi taas hienosti työturvallisuuskilpailussa: Skanska Talonrakennus Oy voitti Oulun läänin kilpailun.

Talonrakennusliikkeiden työturvallisuuskilpailu käynnistettiin vuoden 2006 alussa, ja siihen osallistui 12 yritystä. Työturvallisuusmittauksia työmailla suoritettaessa arvioitiin myös ali- ja sivu-urakoitsijoiden työskentelyn turvallisuutta. Kilpailu kesti kaksi vuotta.

Kilpailun järjestivät Talonrakennusteollisuuden Pohjois-Suomen piiri ry, Rakennusliiton aluejärjestöt, Toimihenkilöunioni TY ry, Pohjois-Suomen työsuojelupiiri ja Vakuutusyhtiö Pohjola.

Kilpailun tarkoituksena oli työturvallisuutta parantamalla, yhteistyön merkitystä korostamalla ja viihtyvyyttä lisäämällä parantaa myös työn tuottavuutta ja laatua.

Kilpailu toteutettiin suorittamalla kilpailuun osallistuvien yritysten työmailla työturvallisuustason mittaus kaksi kertaa vuodessa. Myös sattuneet tapaturmat ja työmaan työturvallisuussuunnittelun taso vaikuttivat lopputulokseen.

Aikaisemmin tänä vuonna Skanska Talonrakennus Oy voitti talonrakennusyritysten sarjan ja Skanska Infra Oy maa- ja vesirakennusalan sarjan Uudenmaan alueen Turvallisesti 2000-luvulla -työturvallisuuskilpailussa. Satakunnassa Skanskalla oli kilpailun voittaneen As. Oy Porin Valtionsillan lisäksi kolme muuta työmaata viiden parhaan joukossa.