c

Skanska rakentaa toimitilat KSB Finland Oy:lle Keravalle

Lehdistötiedotteet 22.6.2005 12.20 CET

"Skanska rakentaa KSB Finland Oy:n Suomen toimintojen pääkonttorin ja toimitilat Keravalle. Skanska vastaa kohteen suunnittelusta ja rakentamisesta. Kohteen pääsuunnittelija on Arkkitehtuuritoimisto Vesa Ekholm & Antero Syrjänen Oy. Sen laajuus on noin 2400 m2. Rakennuksen omistajaksi tulee Henkivakuutusosakeyhtiö Pohjola. Rakennustyöt ovat alkaneet, ja kohde valmistuu maaliskuussa 2006.

Toimitusjohtaja Erkki Kohtanen KSB Finland Oy:stä pitää Keravaa yrityksen parhaana sijoituspaikkana. ""Junaliikenneyhteydet, kasvuyritysten läheisyys, kasvumahdollisuudet ja hyvä yleissijainti ovat vertaansa vailla. Kerava erottui edukseen pohdittaessa investointihanketta"", sanoo Kohtanen. Yrityksen on tarkoitus muuttaa Keravalle maaliskuussa 2006, jolloin uudet toimitilat ovat valmiit.

KSB Finland Oy on toiminut aiemmin nimellä Mercantile KSB Oy Ab. Yritys on osa KSB Ag -konsernia, jonka liikevaihto on yli 1,1 miljardia euroa ja jossa on työntekijöitä yli 12 000 henkilöä. Yrityksen osaamisalueita ovat energiahuolto, käynnissäpito, vesitekniikka, teollisuus ja tuotteina ovat teollisuuden, voimalaitosten ja vesihuollon pumput ja venttiilit. Yhtiöllä on Suomessa yhteensä 36 työntekijää, jotka kaikki siirtyvät Keravalle.

Keravan kaupunki pitää yritystä erinomaisena ja strategioidensa mukaisena. ""Työpaikkaomavaraisuuden kasvattamisessa on yrityksellä ja sen kasvulla tärkeä merkitys. Keravalla on jo olemassa useita merkittäviä saman alan yhteistyökumppaneita"", toteaa kehitysjohtaja Harri Nikander.

Lisätietoja:

Johtaja Jukka Pitkänen, Skanska Talonrakennus Oy, projektikehitys, puh. 040 551 7274 Contact

Toimitusjohtaja Erkki Kohtanen, KSB Finland Oy, puh. 050 60219

Osastonjohtaja Markku Mäkiaho, Pohjola Kiinteistösijoitus Oy, puh. 050 529 2055

Viestintäpäällikkö Cristina Rinnetie-Uski, Skanska Oy, puh. (09) 6152 2300, Contact

Keravan kaupungin tiedote: www.kerava.fi

"