c

Skanska rakentaa lisää asuntoja Tampereen Ratinanrantaan

Lehdistötiedotteet 12.2.2010 0.00 CET

Skanska aikoo rakentaa uusia asuntoja Tampereen Ratinanrantaan. Uusin projekti on As. Oy Tampereen Ratinanrannan Myrskytär Pyhäjärven rannalla aivan kaupungin keskustan tuntumassa.

Myrskytär on osa yhtenäistä neljän talon pihapiiriä, joka avautuu Pyhäjärvelle ja sitä reunustavalle rantapromenadille. Skanskan ja Arkkitehtiryhmä A6 Oy:n suunnittelema kortteli on Ratinanrannan tonttikilpailun voittaja. Myrskyttären rakennustyöt on tarkoitus aloittaa kesällä 2010, jolloin asunnot valmistuvat kesällä 2011.

”Ratinanranta on paikka, joka kiinnostaa asiakkaita. Aloitimme edellisen kohteemme Tyrskyttären marraskuussa 2009, ja asunnot myytiin nopeasti. Jäljellä on enää kolme asuntoa”, kertoo asuntomyyjä Johanna Saaristo Skanskasta.

Yhdeksänkerroksiseen yksiportaiseen taloon tulee 22 asuntoa, jotka ovat kooltaan 54–159 neliötä. Ylimpien kerrosten huoneistot ovat kaksikerroksisia. Lasitetuilta parvekkeilta näkyy järvenranta tai kaupungin silhuetti.

Myrskyttäressä on toteutettu energiatehokkaita ratkaisuja, jotka madaltavat asumiskustannuksia. Talon laskennallinen kulutus on hyvää B-luokkaa, ja kaikki kodinkoneet kuuluvat A-energialuokkaan. Asuntojen länteen ja etelään avautuvat ikkunat ovat erikoislasia, joka pysäyttää liiallisen uv-säteilyn ja tasaa asunnon lämpöä ulkoilmasta riippuen. Sijaintinsa vuoksi Myrskytär on myös ympäristötehokas: kaikki palvelut ovat kävelyetäisyydellä, joten autoa ei tarvita arkipäivän asiointeihin.

Vuonna 2006 pidetyssä arkkitehtuurikilpailussa kutsukilpailun tuomaristo painotti paikan arvokkuuden ja kaupunkikuvallisen merkityksen takia korkealaatuista arkkitehtuuria. Ratinanrannassa Skanskan suunnittelutiimiin kuuluivat muun muassa arkkitehtitoimisto A6, LOCI Maisema-arkkitehdit sekä kuvataiteilija Pertti Kukkonen. Kukkosen suunnittelema Laineet-taidemuuri on osa sisäpihan ilmettä ja Myrskyttären parvekeseinää rytmittää Ahvenheinä-niminen lasitaideteos.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä: Toni Tuomola, Tulosyksikön johtaja