c

Jyväskylän tornitalon nimikilpailu ratkeaa 24.1.2007

Lehdistötiedotteet 23.1.2007 9.19 CET

"Jyväskylän Lutakkoon, Kuokkalan sillan kupeeseen rakennetaan 15-kerroksinen tornitalo, josta tulee alueelle näyttävä maamerkki. Jyväskylän korkeimpiin asuinrakennuksiin kuuluvan tornin nimeämiseksi järjestetty kilpailu on ratkennut, ja tulokset kerrotaan keskiviikkona 24.1.2007 klo 13.30-14.30 ravintola Lutakon Leidissä järjestettävässä lehdistötilaisuudessa. Samana päivänä hankkeen suunnittelua esitellään myös ravintola Blomstedtissa järjestettävässä yleisötilaisuudessa klo 16.30 alkaen.

""Nimikilpailuun tuli ehdotuksia kaikkiaan nelisensataa, eli aihe on herättänyt paljon kiinnostusta. Kilpailulla vahvistetaan uuden tornitalon asemaa osana Lutakon alueen identiteettiä. Alueella on aktiivinen asukasyhdistys, jonka halusimme ehdottomasti olevan mukana nimen valinnassa"", kertoo Skanska Kotien markkinointipäällikkö Noora Sokero. Nimiehdotukset arvioineessa raadissa onkin jäsenenä Lutakon asukasyhdistys ry:n varapuheenjohtaja Eija-Irene Valkola. Raadin muut jäsenet ovat Sokeron lisäksi Jyväskylän kaupunginarkkitehti Ilkka Halinen ja kohteen arkkitehti, SAFA Jarmo Pulkkinen.

Tornitalo on esitelty kattavasti Internetissä. Tulevat asukkaat voivat valita oman kotinsa materiaalit halutessaan verkkosivujen kautta. Suunnittelemalla uuden kotinsa ominaisuuksia yhdessä Skanska Kotien asiantuntijoiden kanssa asukkaat saavat aikaan omannäköisensä lopputuloksen.

Skanska on vuodesta 1998 lähtien ollut vahvasti mukana kehittämässä Jyväskylän Lutakosta modernia ja viihtyisää asuinympäristöä. Alueen viimeinen tornitalo rakennetaan osoitteeseen Satamakatu 27.

45 metrin korkeuteen kohoavan tornitalon huoneistoista aukeavat näköalat yli kaupungin ja Jyväsjärven. Taloon tulee 65 tasokkaasti varusteltua kotia. Rakennuksen pysäköintipaikat sijoittuvat autohalliin pihakannen alle. Rakentamisen arvioidaan alkavan kevättalvella 2007.

Skanska Kodit Oy on osa Skanskan pohjoismaista asuntoprojekti-kehitysyksikköä. Liiketoimintayksikköön kuuluvat yhtiöt Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Yhtiöt kehittävät suunnittelevat ja rakennuttavat asunto- ja aluerakennushankkeita, ja tarjonta kattaa sekä kerrostalot, rivitalot että pientalot. Skanska Kodit Oy:n toiminta-alueet ovat Suomi ja Viro.

Lisätietoja: Skanska Kodit Oy markkinointipäällikkö Noora Sokero, puh. (014) 338 0051 tai 0400 976 904 Contact "