c

Olle Horm Skanska EMV:n toimitusjohtajaksi

Lehdistötiedotteet 14.12.2007 8.39 CET

"Skanska EMV AS:n toimitusjohtajaksi ja Skanska Oy:n johtoryhmän jäseneksi on nimitetty Olle Horm. Hän siirtyy Skanskaan Rakvere Lihakombinaat AS:n toimitusjohtajan tehtävistä. Baltian johtava lihateollisuusyritys Rakvere kuuluu HKScan-konserniin. Hormilla on diplomi-insinöörin koulutus ja johtamiskokemusta eri teollisuusalojen yrityksistä.

Olle Horm aloittaa työnsä Skanskassa 3.3.2008. Hän raportoi Skanska Oy:n toimitusjohtajalle Juha Hetemäelle.

""Olen ylpeä siitä, että saamme Olle Hormin mukaan joukkueeseemme"", Juha Hetemäki sanoo. "" Pidän tärkeänä sitä, että hänellä on korkeat eettiset periaatteet ja johtamiskokemusta eri teollisuusalojen yrityksistä. Hänen ja muiden Skanska EMV:n johdon uusien henkilöiden avulla tulemme olemaan entistä vahvempi toimija Viron markkinoilla.""

Joulukuun alussa Skanska EMV:ssä aloitti myös uusi rakennusjohtaja DI Tarmo Lige. Hän on aiemmin toiminut muun muassa Viron rakennusyritysten liiton toimitusjohtajana.

Skanska EMV AS on Skanska Oy:n tytäryhtiö, joka vastaa Skanskan toiminnasta Virossa. Vuodesta 2000 Skanska-konserniin kuulunut Skanska EMV on yksi Viron suurimmista rakennusliikkeistä. Sen liikevaihto vuonna 2006 oli noin 120 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä on lähes 400.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2006 oli 1,01 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 3 500.

Lisätietoja:

Juha Hetemäki, toimitusjohtaja, Skanska Oy, puh. 040 503 2797 Mika Toivola, talousjohtaja, Skanska Oy, puh. 040 757 9773

www.skanska.ee "