c

Skanska suunnittelee Kaarinaan uutta kaupan keskusta

Lehdistötiedotteet 19.6.2007 10.41 CET

"Skanska kehittää Kaarinaan uutta, yhteensä noin 100 000 kerrosneliömetrin päivittäis- ja erikoistavarakaupan keskittymää, joka on työnimeltään Kaarinanportin ostospuisto.

""Turun seudun kauppa on nyt voimakkaasti painottunut Turun pohjoispuolelle ja Raisioon, jonne on muodostunut valtakunnallisestikin merkittävä kaupan keskittymä. Turun etelä- ja kaakkoispuolelle suunniteltu Kaarinanportin ostospuisto varmistaisi seudun tasapainoista kehitystä. Kaarina on ihanteellinen sijaintipaikka, kun otetaan huomioon olemassa oleva liikenneverkko"", sanoo Skanskan aluejohtaja Jari Pölönen.

Pölösen mukaan uusi tarjonta vahvistaisi Turun etelä- ja kaakkoispuolen vetovoimaa ja palveluja. Skanska ennakoi, että Kaarinanportin ostospuisto keräisi 7–8 miljoonaa asiakaskäyntiä vuodessa. Kokonaisuudessaan kaupan keskittymä toisi Kaarinaan arviolta 500–1 000 uutta työpaikkaa. Skanska aikoo toteuttaa kokonaisuuden vaiheittain lähivuosien aikana, ja ensimmäisen vaiheen rakentaminen on tarkoitus alkaa vuonna 2008.

Alue, jolle kaupan keskittymä aiotaan rakentaa, sijaitsee E18-moottoritien pohjoispuolella liittymien 5 ja 6 välissä, pari kilometriä Kaarinan keskustasta.

Kaarinanportin ostospuiston ensimmäisenä rakennettavaan, noin 40 000 kerrosneliömetrin kokoiseen osaan rakennuttaa liiketiloja Turun Osuuskauppa (TOK).

Skanska on hakenut alueelle myös suunnitteluvarausta Kaarinanportin ostospuiston toista vaihetta varten. Sen laajuudeksi kaavaillaan yhteensä noin 60 000 vuokrattavaa kerrosneliömetriä. Neuvottelut kiinnostuneiden vuokralaisten kanssa ovat meneillään, kertoo Pölönen.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2006 oli 1,01 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 3 500.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, aluejohtaja Contact

Skanska Commercial Development Finland Oy, johtaja Contact

Skanska Oy, tiedottaja Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, Contact

Turun Osuuskauppa, toimitusjohtaja Contact

"