c

Skanska Westendinpuiston koulun palvelutoimittajaksi Espoossa

Lehdistötiedotteet 2.9.2004 13.17 CET

Espoon kaupunki on tarjouskilpailun perusteella valinnut Westendinpuiston koulun rakentajaksi sekä kiinteistö- ja käyttäjäpalveluiden toimittajaksi Skanskan.

– Espoon kaupunki hakee vaihtoehtoisia ratkaisuja julkisten tilojensa rakentamiseen ja niihin toimitettaviin palveluihin, sanoo Espoon Koulukiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Kirsti Sysiö. – Tällä varmistetaan katkeamaton palveluketju rakentamisesta ylläpitoon.

Kun koulu elokuussa 2005 avaa ovensa noin 400 oppilaalle, hoitaa Skanska Facilities Management Oy koulun kiinteistöpalveluita. Skanska Facilities Management kuuluu Skanska Services -liiketoimintayksikköön, joka johtaa ja kehittää palvelutoimintoja toimistoissa, julkisissa palvelulaitoksissa ja tuotantolaitoksissa. Yhtiö vastaa palveluista, laitteista ja tiloista toimittaen tehokasta palvelua asiakasyritysten ydintoimintojen tueksi. – Skanska Services toimii Pohjoismaissa, missä se on markkinajohtaja. Espoon kaupungin kanssa solmittavassa aluksi kuusivuotisessa sopimuksessa sovelletaan Skanskan elinkaariajattelua. Skanskalla on vankka kokemus vastaavista ratkaisuista mm. Isossa-Britanniassa.

– Tällä toimintamallilla Espoon kaupunki, rakentaja ja kiinteistö- ja käyttäjäpalveluiden toimittaja pyrkivät pitkäjänteiseen yhteistyöhön ja rakennuksen elinkaarikustannusten optimointiin. Rakentamisen jälkeen jatkuva yhteistyö korostaa käyttöönottovaiheen merkitystä asiakastyytyväisyyden saavuttamiseksi, toteaa johtaja Juha Tammivuori Skanskasta.

Skanska on pääkaupunkiseudulla koulurakentamisen suurin toimija. Vuoden 2000 jälkeen Skanska on rakentanut yli 20 koulua Etelä-Suomeen. Espoossa Skanska on rakentanut Juvanpuiston koulun ja Ruusutorpan koulun, toteuttanut Nöykkiölaakson koulun uudisrakennuksen ja saneerauksen, ja tällä hetkellä rakenteilla on Matinlahden koulu.

Lisätietoja:

Skanska Oy, johtaja Juha Tammivuori, puh. (09) 61152 2072, Contact

Skanska Facilities Management Oy, operatiivinen johtaja Jukka Tuominen, puh. (09) 6152 2376, Contact

Espoon Koulukiinteistöt Oy, toimitusjohtaja Kirsti Sysiö, puh. (09) 8162 5729, Contact

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Cristina Rinnetie-Uski, puh. (09) 6152 2300 Contact