c

Talonvaltaajat-teos valaisee Jyväskylän Horisontin Lutakossa

Lehdistötiedotteet 18.12.2007 14.38 CET

" Rakenteilla olevan Jyväskylän korkeimpiin asuinrakennuksiin kuuluvan As. Oy Jyväskylän Horisontin parvekkeille on tehty tilaustyönä valotaideteos, joka on esillä loppiaiseen saakka. Teos koostuu neljästä valaistusta ihmishahmosta.

Talonvaltaajat-teoksen on suunnitellut Skanskan rakennuskohdetta varten Heidi Ettanen, joka tekee Lapin yliopistoon graafisen suunnittelun lopputyötään rakennustyömaiden visuaalisen ilmeen liittämisestä kaupunkikuvaan.

""Halusin asetella talonvaltaajat siten, että osa näkyy Jyväsjärvelle päin ja yksi rantaväylältä käsin. Valtaajat ovat valontuojia, joiden on tarkoitus ilahduttaa kaupunkilaisia. Olen koonnut hahmot metalliverkkomateriaalista ja asentanut niiden sisälle ketjuvalosarjan"", kertoo Ettanen.

15-kerroksisesta, 45 metrin korkeuteen kohoavasta tornitalosta tulee alueelle näyttävä maamerkki. Talon 65 huoneistosta aukeavat näköalat yli kaupungin ja Jyväsjärven. Tornitalo on esitelty kattavasti Internetissä osoitteessa www.skanska.fi/horisontti. Tulevat asukkaat ovat voineet valita oman kotinsa materiaalit halutessaan verkkosivujen kautta. Horisontti osallistuu myös Tekesin rahoittamaan Tulevaisuuden työmaa -hankkeeseen, jossa työmaalla testataan uusia mobiiliteknologisia ratkaisuja.

Skanska on vuodesta 1998 lähtien ollut vahvasti mukana kehittämässä Jyväskylän Lutakosta modernia ja viihtyisää asuinympäristöä.

Skanska Kodit Oy on osa Skanskan pohjoismaista asuntoprojekti-kehitysyksikköä. Liiketoimintayksikköön kuuluvat yhtiöt Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Yhtiöt kehittävät suunnittelevat ja rakennuttavat asunto- ja aluerakennushankkeita, ja tarjonta kattaa sekä kerrostalot, rivitalot että pientalot. Skanska Kodit Oy:n toiminta-alueet ovat Suomi ja Viro.

Lisätietoja:

TaK Contact, puh. 050 599 3674

Skanska Kodit Oy, asuntomyyjä Contact, puh. (014) 338 0051 tai 040 5205 779

Skanska Oy, tiedottaja Contact, puh. 050 374 3070 "