c

Skanska toteuttaa Helsinki-Vantaalle Technopoliksen viidennen osan

Lehdistötiedotteet 20.12.2007 13.20 CET

"Skanska ja Technopolis Oyj ovat allekirjoittaneet sopimuksen Technopoliksen Helsinki-Vantaan toimipisteen viidennen osan rakentamisesta. Uusi osa kytkeytyy entisiin ja sijaitsee noin 500 metrin päässä lentokentältä.

""Maarakennustyöt paikalla ovat jo pitkällä, ja myös Skanska on aloittanut oman urakkansa loka-marraskuun vaihteessa. Hankkeen valmistumisaika on marraskuussa 2008"", kertoo tulosyksikön johtaja Jarkko Muurimäki Skanska Talonrakennuksesta.

Uusien tilojen laajuus on noin 6 700 neliömetriä, ja urakan arvo on 9,15 miljoonaa euroa. Uuteen rakennukseen tulee viiden toimistokerroksen lisäksi kellarikerros sekä kuudes kerros, jonne sijoitetaan teknisiä tiloja, saunat ja kuntosali.

”Technopolis kasvattaa Helsinki-Vantaan teknologiakeskusta vahvan asiakaskiinnostuksen johdosta. Hankkeen myötä Helsinki-Vantaan keskittymän koko kasvaa noin 25 000 bruttoneliömetriin”, toteaa toimitusjohtaja Pertti Huuskonen Technopoliksesta.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2006 oli 1,01 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 3 500.

Technopolis on yritysten lukumäärällä mitaten Euroopan suurimpia teknologiakeskuksia ja Suomen suurin teknologiayritysten toimintaympäristöihin erikoistunut yhtiö, jonka tarjoamassa palvelukokonaisuudessa yhdistyvät yritys- ja kehityspalvelut nykyaikaisiin toimitiloihin. Yhtiön teknologiakeskuksissa työskentelee 12 500 ihmistä yli 1 000 yrityksessä ja yhteisössä. Technopolis toimii Espoossa, Helsingissä, Jyväskylässä, Lappeenrannassa, Oulussa, Tampereella ja Vantaalla sekä Pietarissa.

Lisätietoja:

Technopolis Oyj, johtaja Keith Silverang, Contact, puh. 040 566 7785

Skanska Talonrakennus Oy, tulosyksikön johtaja Contact, puh. 040 576 8950

Skanska Talonrakennus Oy, työpäällikkö Contact, puh. 0400 877 147

Skanska Oy, tiedottaja Contact, puh. 050 374 3070

www.technopolis.fi

"