c

Markkinaoikeus antoi päätöksen asfalttikartellijutussa

Lehdistötiedotteet 19.12.2007 9.22 CET

"Markkinaoikeus on tänään antanut päätöksen asfalttikartellijutussa. Oikeus langetti kilpailunrikkomismaksuja kaikkiaan seitsemälle asfalttialan yritykselle. Skanska Asfaltti Oy:lle oikeus määräsi 1,4 miljoonan euron suuruisen seuraamusmaksun, kun Kilpailuviraston esittämä maksu oli 11 miljoonaa euroa.

Oikeuden päätöksen mukaan Skanska Asfaltti Oy tai sen edeltäjäyritykset ovat syyllistyneet kilpailunrajoituslain vastaiseen toimintaan kunta- ja yksityistöiden osalta Kuopion talousalueella vuosina 1994–2000 sekä valtion töiden osalta vuosina 1996 - 2000.

""Perehdymme nyt tarkasti markkinaoikeuden laajaan päätökseen perusteluineen ja harkitsemme, valitammeko asiasta korkeimmalle hallinto-oikeudelle"", Skanska Oy:n lakiasioista vastaava varatoimitusjohtaja Jari Lanki sanoo.

Skanska on todennut koko oikeusprosessin ajan, että mahdolliset kilpailurajoitusten rikkomukset ovat tapahtuneet Skanskan johdon tietämättä. ""Kysymys on useiden vuosien takaisesta, siihen aikaan itsenäisten yhtiöiden toiminnasta. Ostettuaan nämä yhtiöt ja liitettyään ne myöhemmin hallintaansa Skanska Asfaltti on nykyisenä liiketoiminnan jatkajana joutumassa nyt vastuuseen niiden teoista"", Jari Lanki toteaa.

""Olemme Skanskassa sitoutuneet toimimaan korkeiden eettisten periaatteiden ja voimassa olevien lakien mukaisesti. Otimme vuonna 2001 käyttöön maailmanlaajuisesti eettisen ohjeiston, ja painotamme ohjeiden tärkeyttä jatkuvasti myös henkilöstömme perehdyttämisen yhteydessä. Nykyisin esimerkiksi jokainen uusi toimihenkilömme suorittaa erillisen eettisiä ohjeitamme koskevan koulutuksen"", selventää Jari Lanki.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2006 oli 1,01 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 3 500.

Lisätietoja:

Skanska Oy, varatoimitusjohtaja Contact, puh. 0400 422 443

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Contact, puh. (09) 6152 2426"