c

Juha Hetemäestä Skanska Oy:n toimitusjohtaja - Mauri Niemi jää eläkkeelle

Lehdistötiedotteet 14.9.2004 14.14 CET

Skanska Oy:n toimitusjohtaja Juha Hetemäki. Juha Hetemäki on työskennellyt Skanskassa vuodesta 1994. Tällä hetkellä hän on Skanska Oy:n talonrakentamisen toimialajohtaja.

– Työsopimukseni mukainen eläkeikä tulee täyteen. Lähivuosien aikana Skanskassa tapahtuu laajemminkin sukupolvenvaihdos, ja oma eläkkeelle siirtymiseni on osa tätä prosessia, Mauri Niemi toteaa.

Muutoksia Skanskan organisaatiossa

Skanska Oy:lle uusi hallituksen puheenjohtaja

Skanska Oy:n hallituksen puheenjohtaja Stuart Grahamille. Jatkossa Johan Karlström vastaa konsernin johtoryhmässä edelleen myös Tšekin ja Venäjän liiketoiminnoista.

Johan Karlströmin vastuualueen muuttuessa Skanska AB -konsernin johtoryhmään tulee uudeksi jäseneksi Skanskan Norjan yhtiöiden toimitusjohtaja Petter Eiken. Hän vastaa johtoryhmässä Pohjoismaiden liiketoiminnoista, ja hänestä tulee Skanska Oy:n hallituksen puheenjohtaja.

Asuntorakentamisen projektikehitykselle uusi Pohjoismainen yksikkö

Skanska perustaa uuden liiketoimintayksikön vastaamaan asuntorakentamisen projektikehityksestä. Asuntojen projektikehitys on merkittävä osa Skanskan ydinliiketoimintaa, ja uuden liiketoimintayksikön perustaminen vahvistaa Skanskan roolia johtavana toimijana asuntoprojektikehityksessä koko Pohjoismaissa.

Ilkka Joenperä.

– Asuntojen projektikehitys on osa Skanskan ydinliiketoimintaa, johon keskitymme entistä vahvemmin. Asuntokysyntä on vilkasta ja ennakoimme liiketoiminnalle hyviä kasvumahdollisuuksia. Yhdistämällä osaamisemme ja kokemuksemme Pohjoismaissa tulemme tehokkaammiksi ja voimme vastata paremmin asiakkaidemme tarpeisiin, sanoo Stuart Graham, Skanska AB:n toimitusjohtaja ja CEO.

– Skanskan verkosto on maailmanlaajuinen, ja meillä on erinomaiset mahdollisuudet yhdistää ja käyttää eri puolilla organisaatiota kertynyttä osaamista liiketoiminnan edellyttämällä tavalla. Asiakkaiden suuntaan olemme aina yksi ja sama Skanska riippumatta sisäisestä organisoinnistamme. Hyvät suhteet organisaation eri osien välillä ja ihmisten kesken luovat tähän edellytykset, toteaa Skanska Oy:n toimitusjohtaja Mauri Niemi.

Kaikki mainitut muutokset astuvat voimaan 1.1.2005

Juha Hetemäen kuvan voit ladata käyttöösi Skanska AB:n sivuilta:

www.skanska.com/setchange

Lisätietoja:

Skanska Oy, toimitusjohtaja Mauri Niemi, puh. (09) 6152 2320, Contact

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Cristina Rinnetie-Uski, puh. (09) 6152 2300, Contact

Skanska AB, viestintäjohtaja Peter Gimbe, puh. + 46 8 753 88 38, Contact

Skanska AB:n tiedotteet:

www.skanska.com/setchange

www.skanska.com/residentialnordic