c

Olkiluodon uusi Vierailukeskus otettiin käyttöön

Lehdistötiedotteet 31.1.2006 14.12 CET

Olkiluodon uusi vierailukeskus on otettu käyttöön. Hankkeen pääurakoitsijana toimi Skanska-konserniin kuuluva Rakennus Vuorenpää Oy.

Teollisuuden Voima Oy:n toimitusjohtajan Pertti Simolan mukaan uutta vierailukeskusta ryhdyttiin miettimään, kun aiempi vierailukeskus jäi Olkiluoto 3 -työmaan ympäröimäksi. – Kun lisäksi vierailukeskuksen yhteydessä oleva koulutuskeskus tarvitsi lisää opetustilaa, oli järkevää yhdistää kaikki tilat koulutuksen käyttöön ja rakentaa uusi vierailukeskus aiempaa paremmalle paikalle.

Nyt käyttöönotetun vierailukeskuksen kerrosala on hiukan vajaa kaksi tuhatta neliömetriä ja rakennustilavuus on noin 11 500 kuutiometriä. Näyttelytila ja noin 120-paikkainen auditorio vievät suurimman osan rakennustilavuudesta. Rakennuksen on suunnitellut Evata Finland Oy.

Raumalainen taiteilija Lasse Kempas, joka ammentaa töidensä aiheet länsirannikon luonnosta, sen kallioisista luodoista ja merestä on toteuttanut vierailukeskukseen maalaussarjan Ympäristön elementtejä I-III.

Samanaikaisesti Vierailukeskuksen kanssa avattiin Sähköä uraanista -tiedenäyttely, jonka suunnittelusta ja toteutuksesta vastasi yhdessä TVO:n kanssa Tiedekeskus Heureka.

Lisätietoja:

Rakennus Vuorenpää Oy, toimitusjohtaja Jarmo Laine, puh. (02) 6310 560, Contact

Teollisuuden Voima Oy, yhteiskuntavastuu ja viestintäjohtaja Anneli Nikula, puh. (02) 8381 5200

www.tvo.fi