c

Talonvaltaajat ovat virittäneet Jyväskylän Horisontin vapputunnelmaan

Lehdistötiedotteet 29.4.2008 14.50 CET

" Skanskan As Oy Jyväskylän Horisontti on vapputunnelmissa, kun talon parvekkeille on ilmestynyt värikkäitä ihmishahmoja ilmapallot käsissään.

Ihmishahmot ovat osa Talonvaltaajat-teosta, joka sai alkunsa joulun alla 2007. Silloin erilaisiin asentoihin asetellut valaistut ihmishahmot näkyivät pimeässä, ja ohikulkijat ihmettelivät niitä Jyväsjärven yli johtavalta sillalta ja rantaväylältä käsin.

Keväiseen muotoon muuntautuneet talonvaltaajat on tehty metalliverkosta ja maalattu kirkkaan vihreiksi ja oranssinkeltaisiksi.

""Valtaajat ovat taas parvekkeilla, koska niiden ensimmäinen tuleminen sai niin paljon myönteistä huomiota kaupunkilaisilta. Hahmot ovat asettuneet Horisonttiin taloksi rakentamisen ajaksi"", kertoo hahmot suunnitellut ja toteuttanut taiteen kandidaatti Heidi Ettanen. Hän on tehnyt Lapin yliopistoon graafisen suunnittelun lopputyönsä rakennustyömaiden visuaalisen ilmeen liittämisestä kaupunkikuvaan. ""Talonvaltaajien tarkoitus on elää ja muuntautua vuodenaikojen mukaan.""

Idea Talonvaltaajat-teoksesta syntyi, kun Ettanen näki Seppo Uuranmäen Keinuja-teoksen, joka keikkuu Kuokkalan sillan alla.

Uudet asukkaat pääsevät muuttamaan Horisonttiin syksyllä. ""Asuntojen kysyntä on vilkastunut, kun kiinnostuneet pääsevät nyt katsomaan taloa sisältä sekä tutustumaan valmiiseen malliasuntoon"", kertoo asuntomyyjä Tuija Lundberg Skanskalta.

15-kerroksinen, 45 metrin korkuinen Horisontti on Lutakon alueen näyttävä maamerkki. Talon 65 huoneistosta aukeavat näköalat yli kaupungin ja Jyväsjärven. Tornitalo on esitelty kattavasti Internetissä osoitteessa www.skanska.fi/horisontti.

Skanska on kymmenen vuoden ajan osallistunut Jyväskylän Lutakon kehittämiseen moderniksi ja viihtyisäksi asuinympäristöksi.

Skanska Kodit Oy on osa Skanskan pohjoismaista asuntoprojekti-kehitysyksikköä. Liiketoimintayksikköön kuuluvat yhtiöt Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Yhtiöt kehittävät suunnittelevat ja rakennuttavat asunto- ja aluerakennushankkeita, ja tarjonta kattaa sekä kerrostalot, rivitalot että pientalot. Skanska Kodit Oy:n toiminta-alueet ovat Suomi ja Viro.

Lisätietoja:

TaK Contact, puh. 050 599 3674

Skanska Kodit Oy, asuntomyyjä Contact, puh. 020 690 487

Skanska Oy, tiedottaja Contact, puh. 020 719 2201

Talonvaltaajat-teoksesta on saatavilla valokuvia. Niitä voi pyytää Liisa Salmelalta.

"