c

Skanska peruskorjaa Oulun kaupungintaloa

Lehdistötiedotteet 21.1.2009 0.00 CET

Skanska toteuttaa Oulun kaupungintalon peruskorjauksen sisäpuoliset työt. Nelikerroksisessa uusrenessanssirakennuksessa muun muassa kunnostetaan sisätiloja ja uusitaan vesikattoa. Työ toteutetaan yhteistyössä museoviranomaisten kanssa. Myös julkisivu ja tekniset järjestelmät uusitaan.

”Sisäpuoliset työt käsittävät alakattojen ja lattiapinnoitteiden uusimisen, seinien maalaamisen sekä pohjakerroksen tilamuutoksen. Juhlasalin lattia saa uuden lakkauksen, muuten se säilyy ennallaan. Suomen kauneimmaksikin sanotun kaupungintalon korjaustyö valmistuu helmikuussa 2010,” kertoo aluejohtaja Sakari Jämsä Skanska Talonrakennus Oy:stä.

Oulun kaupungintalo rakennettiin vuosina 1885–1887 arkkitehti Johan Erik Stenbergin suunnitelmien mukaisesti Oulun Seurahuoneeksi. Samalla paikalla sijainnut puurakenteinen Seurahuone oli tuhoutunut Oulun palossa vuonna 1882. Vuonna 1920 rakennusta korotettiin yhdellä lisäkerroksella ja rakennuksessa tehtiin huomattavia muutostöitä arkkitehti Oiva Kallion suunnitelmien mukaisesti. Vuosina 1978–1982 kaupungintalossa toteutettiin mittavat peruskorjaustyöt.

”Rakennuksen monivaiheinen historia on korjaustyön suunnittelussa mietityttänyt, koska yhtenäistä linjaa sisätilojen luonteelle on ollut vaikea löytää. Niinpä on päädytty säilyttämään pääosin vuoden 1980-luvun alun korjaustyön huonetilajako ja eri aikakausien kerrostumat. Pohjakerrosta on kuitenkin muutettu laajemmin, se on otettu tehokkaammin käyttöön, muun muassa henkilöstöravintolaa on laajennettu,” kertoo hankkeen pääsuunnittelija Vesa Tiilikka, ISS Suunnittelupalvelut Oy. ”Valtuustosalin sisätilan luonne on säilytetty Antti Nurmesniemen suunnittelemassa asussa ja pääaula 1980-luvun alussa muutetussa muodossa. Juhlasali auloineen säilyy ennallaan.”

Oulun kaupunginvaltuusto on kokoontunut talossa vuodesta 1921 ja kaupunginhallitus vuodesta 1931.

Oulussa Skanska on rakentanut muun muassa Sokos Hotel Arinan, Oulun yliopiston Tietotalo I:n ja II:n, Taskilan jäteveden puhdistamon laajennuksen ja Ruduksen betoniaseman. Parhaillaan on rakenteilla Rajavillen elementtitehdas, Euro Motor Centerin myymälä ja Oulun yliopistollisen keskussairaalan psykiatrian poliklinikka.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä: Sakari Jämsä, Aluejohtaja