c

Skanskan toimitalon rakentaminen täyteen vauhtiin – rakennuslupa vahvistui

Lehdistötiedotteet 7.5.2010 0.00 CET

Skanskan uuden Suomen-pääkonttorin rakentaminen pääsee nyt täyteen vauhtiin, kun rakennuslupa on tänään saanut lainvoiman. Skanskataloksi kutsuttu toimitalo nousee Helsingin Ruskeasuolle, Mannerheimintien ja Hakamäentien rajaamalle tontille. Hankkeen louhinta- ja perustustyöt ovat jo käynnistyneet erillisten lupien myötä, ja rakennuksen on tarkoitus valmistua vuoden 2012 alussa.

Skanskatalon investoinnin arvo nousee lähes 28 miljoonaan euroon. Kahdeksankerroksisen talon pinta-ala on noin 9 000 kerrosneliömetriä, jotka tulevat kokonaan Skanskan omaan käyttöön. Rakennus on ensimmäinen vaihe Ruskeasuon tulevassa toimistokeskittymässä, johon Skanska aikoo toteuttaa kaikkiaan neljä toimistotaloa kahdelle tontille. Pysäköintitilat tulevat taloille yhteisiin kellarikerroksiin.

”On tärkeä päästä aloittamaan hanke nyt, kun toimitilarakentaminen on taantuman jäljiltä muuten hiljentynyt. Toimitalomme rakentaminen työllistää keskimäärin 70 rakennusalan ammattilaista, ja hanke kokonaisuudessaan tarjoaa työtä useiksi vuosiksi”, Skanska Oy:n toimitusjohtaja Juha Hetemäki kertoo.

Projektin suunnittelussa on pyritty ratkaisuihin, jotka kuluttavat mahdollisimman vähän energiaa ja ympäristöä. Skanska tähtää hankkeessa LEED-ympäristöluokituksen ylimpään eli platinatasoon. Rakennus tulee täyttämään myös EU GreenBuilding -vaatimukset, eli sen energiankulutus on vähintään 25 % pienempi kuin mitä tämänhetkiset rakentamismääräykset edellyttävät.

Skanska sai samalla kertaa rakennusluvan myös Skanskatalon naapuritalolle, johon tulee noin 7 000 neliömetriä vuokrattavaa tilaa ja jonka aloituspäätöksen yhtiö tekee myöhemmin.

”Pystymme tuomaan markkinoille uusia, pääkonttoritasoisia toimistotiloja, jotka täyttävät tiukat vaatimukset niin ympäristötehokkuudeltaan kuin toimivuudeltaankin. Alue sijaitsee sujuvien liikenneyhteyksien varrella, sopivalla etäisyydellä sekä ydinkeskustasta että lentokentältä”, hankkeen kehittämisestä ja tilojen vuokraamisesta vastaavan Skanska Commercial Development Finland Oy:n toimitusjohtaja Jukka Pitkänen kertoo.

Havainnekuvassa: Ruskeasuon uusi toimistokeskittymä sijaitsee Mannerheimintien ja Hakamäentien rajaamalla alueella, johon Skanskalla on suunnitteilla neljä toimistotaloa kahdelle tontille. Ensimmäisenä Skanska rakentaa alueelle oman toimitalonsa (1) ja sen jälkeen risteykseen rajautuvan kulmatalon (2), jonka tilat Skanska vuokraa muille yrityksille.