c

Rocca al Maren kauppakeskus sai Viron ensimmäisen LEED-sertifikaatin

Lehdistötiedotteet 18.2.2010 0.00 CET

Kauppakeskus Rocca al Marelle Tallinnassa on myönnetty hopeatason LEED® (Leadership in Energy and Environmental Design) -ympäristösertifikaatti ensimmäisenä koko Baltiassa.

LEED on kansainvälisesti tunnettu ja laajimmalle levinnyt rakennusten ympäristöluokitus. Sertifioinnissa rakennusprojektia arvioidaan kuudella eri kriteerillä: kestävä maankäyttö, tehokas vedenkäyttö, energian käyttö, materiaalien valinta ja kierrätys, sisäilman laatu ja innovaatiot suunnitteluprosessissa. Arvioinnin suorittaa puolueeton kolmas osapuoli, Green Building Certification Institute, joka toimii U.S. Green Building Councilin alaisuudessa.

Cityconin omistaman kauppakeskus Rocca al Maren uudistuksen ja laajentamisen toteutti Skanska EMV vuosina 2007–2009. Suomessa Skanskan kehittämä ja toteuttama hanke Lintulahden toimistotalo Helsingissä sai Suomen ensimmäinen LEED-ympäristöluokituksen esisertifikaatin. Nyt on Helsingin Ruskeasuolla käynnistymässä Skanskatalo, jolle haetaan LEED-ympäristöluokituksen ylintä eli platinatasoa.