c

Nimitysuutinen: Jari Koivu Skanska EMV:n toimitusjohtajaksi

Lehdistötiedotteet 17.2.2009 0.00 CET

Diplomi-insinööri Jari Koivu on nimitetty 17.2.2009 alkaen Skanska EMV:n toimitusjohtajaksi ja hallituksen puheenjohtajaksi Olle Hormin irtisanouduttua yhtiön palveluksesta. Koivu raportoi Skanska Oy:n toimitusjohtajalle Juha Hetemäelle.

Jari Koivu on tullut Skanskan palvelukseen vuonna 2001. Hänellä on pitkä kokemus projektinjohto- ja projektikehitystehtävistä ja hän on työskennellyt usean vuoden ajan myös Venäjällä. Viimeksi Koivu on toiminut Skanskan talotekniikkayksiköstä vastaavana aluejohtajana.

Skanska EMV AS on Skanska Oy:n tytäryhtiö, joka vastaa Skanskan toiminnasta Virossa. Vuodesta 2000 Skanska-konserniin kuulunut Skanska EMV on yksi Viron suurimmista rakennusliikkeistä. Sen liikevaihto vuonna 2008 oli noin 112 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä on noin 350.

Skanskan toiminta Virossa kattaa talonrakentamisen, maa- ja ympäristörakentamisen sekä asuntoprojektikehityksen. Suomessa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehitys sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2007 oli yli 1 miljardi euroa ja henkilöstön määrä noin 2 900.