c

Leppävaaraan rakennetaan Signaali Business Park

Lehdistötiedotteet 14.11.2000 12.03 CET

Leppävaaran kaupunkikeskuksen toimistotilojen kehittämisestä, markkinoinnista ja rakentamisesta vastaavat NCC Finland Oy ja Skanska Etelä-Suomi Oy. Yhtiöillä on esisopimus Helsingin kaupungin kanssa yhteensä 47 000 m2:n toimistorakennusoikeuden osalta.

NCC ja Skanska suunnittelevat, markkinoivat ja rakentavat keskuksen länsiosaan Signaali Business Parkin ja Kehä I:n viereen yksittäisiä suurehkoja toimistotaloja. Toimistotilojen suunnittelu ja markkinointi on käynnistynyt. Signaalin keskeisen sijainnin ja uuden kaupunkiradan hyvien joukkoliikenneyhteyksien ansiosta toimitiloilla uskotaan olevan runsaasti kysyntää. Ensimmäisen vaiheen rakentaminen on tarkoitus aloittaa keväällä 2001, jolloin se valmistuisi kesällä 2002. Toimistoja rakennetaan vaiheittain siten, että ne ovat valmiina 2004.

Liikekeskuksen länsipuolelle, Turuntien ja uuden Leppävaaran joukkoliikenneterminaalin viereen rakennettava Signaali Business Park muodostuu viidestä toimistorakennuksesta, joiden pinta-ala on yhteensä 28 000 kem2 . Valmistuttuaan se tarjoaa työtilat yhteensä 1200 henkilölle. Signaalissa käyttäjäyrityksille tarjotaan modernit ja viihtyisät toimitilat, uusimman teknologian mukaiset tietoliikennevalmiudet, kattavat ja monipuoliset palvelut kuten mm. korkeatasoiset neuvottelu-, sauna-, ravintola- ja aulatilat. NCC on toteuttanut aikaisemmin Kehä I:n varrella sijaitsevat Stella ja Spektri Business Parkit.

Kehä I:n viereen rakennetaan pääkonttorimaisia yhdelle tai muutamalle käyttäjälle tarkoitettuja toimistorakennuksia, joista yksi kohoaa 15-kerroksiseksi alueen maamerkiksi. Toimistot on tarkoitettu suurten yritysten toimitiloiksi, jolloin suunnittelun lähtökohdat muodostuvat käyttäjäyrityksen tila- ja liiketoimintatarpeista.

Leppävaaran uusi liike- ja toimistokeskus tarjoaa mielenkiintoisen ympäristön hyviä joukkoliikenneyhteyksiä, Espoon teknologia-alueen imagoa ja useiden huippuyritysten läheisyyttä arvostaville yrityksille. Espoon kaupunki on rakentamassa jo alueen infrastruktuuria, mm. uuteen kaupunkirataan liittyvää joukkoliikenneterminaalia sekä liityntäpysäköintiä. Kauppakeskuksen toteutumisen myötä alueen palvelutarjonta monipuolistuu. Kauppakeskuksen kehittämisestä vastaa suomalaisen sijoittajaryhmän omistama Leppävaaran Liikekeskus Oy ja rakentamisesta NCC:n ja Skanskan muodostama työyhteenliittymä.

Lisätietoja :

NCC Finland Oy toimialajohtaja Jorma Ahokas,puh.(09) 5075 431 projektijohtaja Jukka Manninen puh. (09) 5075 452

Skanska Etelä-Suomi Oy toimitusjohtaja Juha Hetemäki, puh. (09) 6152 2245

Leppävaaran Liikekeskus Oy toimitusjohtaja Risto Sirkkanen, puh. 010 503 7344

Esitteen kansikuva löytyy myös verkosta:www.pressi.com