c

Johan Karlströmistä Skanskan uusi pääjohtaja

Lehdistötiedotteet 7.2.2008 10.10 CET

"Skanska AB:n hallitus on nimittänyt Stuart Grahamia, joka on aiemmin ilmoittanut vetäytyvänsä pääjohtajan tehtävistä vuoden 2008 aikana.

Johan Karlström ottaa vastaan uuden tehtävänsä 3. huhtikuuta Skanskan yhtiökokouksen yhteydessä. Hänen toimipaikkansa on Skanskan pääkonttorissa Solnassa, Tukholmassa.

""Olen tyytyväinen voidessani esitellä uuden pääjohtajamme tänään. Hallitus on ollut tietoinen vahvoista sisäisistä ehdokkaista, mutta päätti kuitenkin käydä läpi perusteellisen sisäisen ja ulkoisen hakuprosessin varmistaakseen, että löydämme Skanskan kannalta parhaan mahdollisen henkilön"", Skanska AB:n hallituksen puheenjohtaja Sverker Martin-Löf sanoo.

""Skanskan kannattavuus ja taloudellinen tulos ovat parantuneet merkittävästi Stuart Grahamin johtajakaudella, ja Skanska on nyt vahvempi kuin koskaan. Hallitus on etsinyt seuraajaa, jolla on yhtä vakuuttavat ominaisuudet: vankka näyttö tuloksellisesta toiminnasta, vahva henkilökohtainen arvopohja ja erinomaiset johtamistaidot. Johan Karlström täyttää kaikki nämä vaatimukset ja lisäksi hänellä on laaja kokemus Skanskasta ja toimialastamme"", Sverker Martin-Löf kertoo.

51-vuotias Johan Karlström on koulutukseltaan diplomi-insinööri. Hän tuli Skanskaan ensimmäisen kerran vuonna 1983, ja on työskennellyt yrityksessä lukuisissa eri tehtävissä, kuten työnjohtajana, kustannuslaskijana, projekti-insinöörinä, projektipäällikkönä ja pohjoisen Ruotsin aluepäällikkönä.

Välillä Johan Karlström työskenteli viisi vuotta toimitusjohtajana talotekniikka-alan pörssiyrityksessä nimeltä BPA (myöhemmin Bravida). Hän aloitti uudelleen Skanskassa vuonna 2001 varatoimitusjohtajana ja konsernijohtoryhmän jäsenenä. Tässä tehtävässään hän on vastannut muun muassa Skanskan pohjoismaisista liiketoimintayksiköistä sekä vuodesta 2004 lähtien Skanskan rakentamispalveluyksiköistä Yhdysvalloissa. Konsernijohtoryhmässä hän on lisäksi vastannut uudesta Green Construction -hankkeesta, jonka tavoitteena on kehittää asiakkaille houkuttelevia energiatehokkaita ratkaisuja.

""Otan innostuneena vastaan uuden roolini ja haluan yltää tavoitteisiin, joita olemme asettaneet Skanskalle lähivuosiksi. Mielestäni meillä on erinomaiset lähtökohdat: Skanskalla on vahvat arvot ja toimintaperiaatteet sekä vakaa strategia, jonka toteuttamista jatkamme eri puolilla maailmaa sitoutuneen henkilöstömme kanssa. Katson myös, että entistä ympäristöystävällisempiin ratkaisuihin keskittyminen tarjoaa meille hyvin kiinnostavia liiketoimintamahdollisuuksia"", Skanskan tuleva pääjohtaja Johan Karlström sanoo.

Stuart Graham jatkaa Skanskassa Yhdysvaltojen Skanska USA Building ja Skanska USA Civil -yksiköiden hallituksen puheenjohtajana sekä uuden pääjohtajan ja Skanska AB:n hallituksen neuvonantajana.

Lehdistötilaisuus ja tausta-aineistoa Tukholmassa pidetään tänään torstaina 7.2. lehdistötilaisuus, jossa esitellään Skanskan uusi pääjohtaja sekä konsernin tilinpäätös vuodelta 2007. Englannin- ja ruotsinkielistä tausta-aineistoa uudesta pääjohtajasta on internetissä osoitteessa www.skanska.com/newceo.

Lisätietoja:

Sverker Martin-Löf, Skanska AB:n hallituksen puheenjohtaja, puh. +46 70 574 88 08 Anders Lilja, sijoittajasuhdejohtaja, Skanska AB, puh. +46 8 753 88 01 Peter Gimbe, lehdistöpäällikkö, Skanska AB, puh. +46 8 753 88 38 Tiedotusvälineiden palvelunumero: puh. +46 8 753 88 99

"